Живолякът е универсално лекарство за стомашно-чревания тракт

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Той може да се използва в различен вид – във вид на изсушени листа, като сок, като настойка, както и семената му. Сухите листа служат за лекарство и подправка на ястията, по-точно на салатите с лук, хрян, коприва, картоф. Листата са подходящи като допълнение в супата заедно с коприва и киселец например. Особено полезно е задушено ястие от 50 г листа от живовляк и по 25 г листа от девисил, киселец и моркови и 10 г зелен лук, като се прибави малко брашно.

Настойката от живовляк се приготвя по следния начин: една супена лъжица сухи листа се заливат с чаша гореща вода и престояват поне един час в термоса. Пие се по 50 мл три пъти на ден при повишена стомашна киселинност. А при понижена - пийте сок, изцеден от живовляк. Приема се по една супена лъжица три пъти на ден, 15-20 минути преди ядене в продължение на 30 дни. Останалата суровина се изсушава (но не на слънце) и се изяжда по една чаена лъжичка на гладно като подхранваща смес. Дори има препарат на тази основа, който е създаден от влакната на живовляка.

чудеса.нет


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Живолякът е универсално лекарство за стомашно-чревания тракт - 5.0 out of 5 based on 3 votes
Коментари (1)
С него излекувах!
1 Четвъртък, 04 Февруари 2010г. 12:26ч.
Genoveva
С чай от живовляк излекувах дълго мъчил ме гастрит. Без значение дали гастрита е от скоро, дали е дългогодишен или обострен чаят прави чудеса с проблемите в стомаха! Не помня чия беше мисълта, но известна личност бе казъла: "Ако в сложите бульон с накъсани меса и ги посипете с живовлек няма да се учудя ако месата срастнат едно с друго!" в смисъл, че живовлекът е незаменим и при зараствания и рани.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: