Дисбактериоза при децата

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Моят племенник е на 5 години. Поставиха му диагноза «Дисбактериоза». Лекуваха го и уж се оправи, но скоро забелязахме, че от устата му излиза неприятна миризма. Тогава изследваха стомаха му и ни казаха, че е здрав, но че в него се събира много слуз. Лекарите казват различни неща, но никой не може да помогне. Може би някой се е сблъсквал с такъв проблем. Моля да ни помогнете.

Здравословното състояние на нашите деца е огледало на собствените ни постъпки. Нашите родители винаги са казвали, че ако майката е спокойна, спокойно е и детето. Децата ни се намират в нашето биоенергийно поле.

Образуването на излишна слуз у детето показва упорство и дори вироглавство от страна на неговите родители.
Нашият вътрешен свят - това са нашите мисли. И колкото повече глупави и опърничави мисли има в главите ни, толкова повече паразити се заселват в организма ни.

Ние живеем в реален, динамичен свят и не можем да се разминем без обиди и укори. Но ако упорстваме при всяка ситуация, това значи да провокираме спазми в организма си. Това пречи на органите ни да работят нормално. Като резултат във физически план при детето се появява спазъм в жлъчния мехур, то започва да натрупва жлъчен сок, а жлъчният сок, който застоява, става отровен. През нощта, когато детето спи и се отпуска, този жлъчен сок се излива. Изтича в празния стомах и започва да смила собствените тъкани. Затова, защитавайки се от киселини и гастрит, стомахът отделя слуз. Жлъчният сок обаче достига и до горния отвор на стомаха, той се отваря и оттам се получава лошият дъх от устата.

За да могат всички отвори в организма нормално и навреме да се отварят и затварят, е необходим елементът, наречен германий. Той се съдържа в чесъна. За да може германият да се усвои, е необходим здрав и незамърсен със слуз стомах. Затова трябва да започнете лечението със спазване на дневен режим и режим на хранене от страна на вашето дете. То трябва да свикне да става рано сутрин и да ляга да спи не по-късно от 21 часа. Да се храни на всеки 3-4 часа с малки порции, при това с топла храна, а не със сухоежбина. 15 минути преди ядене да изпива четвърт чаша гореща билкова отвара. Тя може да бъде приготвена от царевична коса, върбовка, жълт смил и др. От билката се взема една чаена лъжичка на една чаша вода и сместа първо завира, след това престоява 20-25 минути и накрая се прецежда и пие. Най-добре е настойката да се прелее в термос, за да бъде готовото лекарство подръка.
Дисбактериозата се лекува с препарати, съдържащи бактерии. Те се предписват от лекар, пият се в комбинации и се редуват.

Преди самото ядене детето да пие билки антисептици -жълт кантарион, бял равнец, пелин. Една чаена лъжичка от билката се заварява в чаша вода и сместа престоява 15-20 минути. След това се прецежда и от нея се приемат по 2 супени лъжици, желателно е с топло мляко. От всяка отделна билка се пие по 28 дни. В курса на лечение можете да включите сива или бяла глина - четвърт чаена лъжичка на половин чаша вода. Пие се преди вечеря 1-2 месеца.
Вечер давайте на детето по една скилидка чесън, нарязана на ситно в салатата.


лекар.бг

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: