Вирус с повръщане и разстройство

( Votes )
Оценка на читателите: / 26
Слаба статияОтлична статия 
В жегите човек може да се отрови от майонеза, яйчени десерти, развалено месо, скапана риба и дори с диня, натъпкана с нитрати.
Оставени извън хладилника само за часове, храните стават опасни и носят тежки стомашно-чревни инфекции. Цяла гама летни вируси пълнят инфекциозни отделения. Как лекарствата от природата се справят със стомашно-чревните инфекции?

Защо точно през лятото стомашните инфекции са хит?

- Вирусите на стомашно-чревните разстройства виреят по-добре при по-високи температури. През лятото, поради обилното потене намалява киселинността на стомашния сок. Именно той унищожава много от вирусите и бактериите, които попадат в организма.
- плодовете и зеленчуците, натъпкани с нитрати, също вредят...
- Нитратите над определена концентрация се свързват с хемоглобина на кръвта и образуват вредни съединения, които достигат до всяка точка на организма по кръвен път. Най – честите оплаквания при отравяне с нитрати са разстройство, повръщане и болки в корема.

Кои храни най – лесно се развалят в жегата?
- Много трябва да се внимава с майонезата и всякакви други храни, които се приготвят от сурови или полусурови яйца. Тук влизат и различни десерти и кремове. Опасни са и рибата, месото и млякото, ако не са добре съхранявани.
- Тъкмо децата, едва стъпили на плажа, и получават разстройство...
- Децата имат по – крехка имунна защита. Те много бързо се обезводняват при разстройство и повръщане, затова помага и силното слънце. Претоплянето на плажа води до спад на имунната защита.

Какво помага при стомашни проблеми?
- Препоръчително е още в началото да се приемат големи дози витамин С, поне грам и половина – два, както и хранителни добавки с растения с имунен ефект като ехинацея. За спиране на разстройството помага чай от дренки, боровинки, салвия (билка, известна като градински чай), невен, жълт кантарион, мащерка. Много ефективна е клеевата тинктура – спиртен извлек от прополис. Има я в аптеките, три – четири пъти дневно по 15 – 20 капки на гладно. Клеевата тинктура има противовъзпалително и противомикробно действие, а и успокоява болката.

Има ли спасение срещу гадене и повръщане?
- Да хомеопатичните препарати Ипека и Нукс Вомика, който съдържа разреден екстракт от блъвателен орех.
Концентрат от това растение предизвиква силно повръщане. Навремето хората са се чистили с него при съмнение от отравяне. А в силно разреден вариант потиска повръщането.
Добре е да се ползва натриев цитрат, няколко пъти дневно по една лъжичка. Да се пият течности лъжичка по лъжичка. Билковите чайове да се правят с минерална вода, тя набавя и загубите на соли. Или вместо минерална вода в чайовете и течностите слагайте по няколко кристала сода бикарбонат и сол. Да се мине за 24 часа на водна пауза, без никаква храна. Чайовете да не се подслаждат със захар или мед. Медът засилва разстройството.


мамаибебе.ком

Вирус с повръщане и разстройство - 4.6 out of 5 based on 26 votes
Коментари (1)
стомашно чревно разстройство
1 Сряда, 13 Май 2009г. 13:26ч.
Genoveva

внучето ми е само на 3 годинки и 6 месеца получи силно разстройство,повръщане и висока температура , за съжаление сега е в болницата, нямам думи да опиша как се е разобяло.................

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: