Подуване на стомаха / Газове

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
По неизяснени причини подуването на стомаха след хранене се среща по-често при жените, отколкото при мъжете. Обикновено то се предизвиква от слаби или разстроени контракции на стомаха или тънките черва, или от отпускане на стомашните мускули. Изглежда стресът и неспокойството също играят важна роля за това състояние. Разстройването на стомаха с някои храни и бързото хранене може да доведат до подуване, затова е желателно това да се избягва. Независмо, че подуването на стомаха е доста неприятно състояние, то не е сериозен проблем.

 

 

В дебелото черво има буквално стотици различни бактерии, които се развиват там. Те живеят мирно в нашия стомах и някои имат положително влияние върху организма. Повечето бактерии са безвредни и не предизвикват проблеми. Те използват за хранене несмляните остатъци от нашата храна. Недостигът или отсъствието на нормалните 'полезни' бактерии води до размножаването на 'газ формиращи' и 'формиращи миризма' бактерии. Антибиотиците убиват полезните бактерии, а определени храни (въглехидратите и монозахаридите) предизвикват растежа на 'газ формиращи' бактерии. Те отделят газове като водород и метан. При различните хора организмът реагира по различен начин на едно и също количество въглехидрати - някои отделят повече газове, други - по-малко.

Проучване, проведено от екип от лекари и публикувано в бр. 5 на журнала по Ортомолекулярна медицина показва, че екстрактът от грейпфрут има антибиотичен ефект. Изследването е проучило оралното приложение на екстракта от грейпфрут - ин-витро и ин-виво, върху чревната флора. В направеното проучване 25 пациенти със симптоми, свързани със синдрома на раздразнените черва като хронична диария, запек, газове, подуване, приемали 2 пъти на ден по 2 капки 0.5% концентрат на екстракт от грейпфрут или 3 пъти по една капсула от 150 мг екстракт. След един месец, при 20 % от приемащите разтвор оплакванията били изчезнали, докато при всички от приемащите капсули имало определено подобрение на запека, газовете, стомашния дискомфорт и съня.

 

 

биоцитрин.ком

ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Подуване на стомаха / Газове - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: