Четирите най-чести причини за разстройство

( Votes )
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
1. Чревни инфекции – повечето от тях не са сериозни, не се лекуват и ще отминат от само себе си:
- Ротавируси – една от най-честите причини за диария, особено през късната есен и зимата. Причиняват много лошо миришещо, воднисто, зеленикаво или кафяво разстройство, което може да продължи със седмици. В началото на разболяването често може да има температура и повръщане.
- Други вируси – има много такива, никой от тях обаче не е сериозен
- Бактерии – включват E. Coli, салмонела и още някои. В началото може да има температура и повръщане. При бактериалните инфекции често се открива малко кръв. Дори и тези инфекции рядко изискват антибиотично лечение.
- Паразити – има много видове. Обикновено заразяването става от замърсени води или по време на пътуване. Типичен признак е диария, която е силно водниста и продължава повече от две седмици.
Заразност – всички тези причинители са заразни, докато трае диарията.

2. Непоносимост към храни – възможно е детето ви просто да е изяло нещо, което е трудносмилаемо за стомаха му. Тези храни са различни за различните хора.
- Лактозна непоносимост – това е най-честият пример за непоносимост към храни. Симптомите са колики, стомашни болки, гадене и диария след ядене на млечни продукти (които съдържат млечна захар – лактозата)
- Захар или химични добавки и оцветители – добре е известно, че тези неща дразнят стомаха на децата

3. Алергия към храни – има много признаци за алергия към храни и слузеста, понякога кръвениста диария е един от тях. Различава се от непоносимостта към храни по това, че симптомите засягат няколко части на тялото – храносмилателния тракт, кожата и дихателните органи.
- Алергия към белтъка на кравето мляко – това е една от най-честите хранителни алергии. Детето ви може да получи диария, обрив по лицето, тялото и дупето, хрема, кашлица или свиркащо дишане. Имайте предвид, че когато детето е алергично към белтъка на кравето мляко, то ще има трудности и с храносмилането на млечната захар – лактозата.
- Нормални чревни промени – както беше обсъдено по-горе, детето ви може просто да минава през нормална фаза с по-течни изпражнения. Може да е свързана с промяна в диетата, но не винаги означава непоносимост или алергия.
биберонбг.ком


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Четирите най-чести причини за разстройство - 4.2 out of 5 based on 5 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: