Защо мъжете не трябва да пият бира?

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Във всеки случай – главното е умереност. Това правило се отнася до това, което ядем, и дори повече на това, което пием
Много може да се каже за ползата от алкохолни напитки в малки количества, но във вредата на големите дози няма никакво съмнение. Това се отнася не само силния алкохол: бира, за която много погрешно вярват, че е най-безвреден от алкохолните напитки, бие по здравето също толкова силно. .... И както казват учените, особено по мъжкото.

Работата е в това, че се съдържащия се в бирата phytoestrogen (извлича се от шишарките на хмела при варене) подтиска секрецията на мъжкия хормон   

тестостерон. В резултат на това съдържание в организма започва да печели женския хормон естроген, който, разбира се, присъства в него, но не трябва да преобладават. Последици от нарушаването на хормоналния дисбаланс може да бъдат много различни. Ето петте най-сериозни от тях.

1. Холестеролът се вдига

Учените от университета Lisestera (Великобритания) изследвали група от млади хора и установили, че най-високите нива на холестерол били при тези, при които естрогенът бил повишен, и то - незначително.. Като се има предвид, че проблемът се задълбочава с възрастта, мъже над 40 дори незабележимо отклонение може да доведат до печални последици. 
Естрогенът увеличава производството на т.нар. "лош холестерол", който е отговорен за развитието на сърдечно-съдовите заболявания инфарктите, а предотвратява образуването на "добър", който, в контраст, подобрява еластичността на кръвоносните съдове и предпазва от сърдечни пристъпи.
 2. Настъпва затлъстяване
Биреният корем не се получава, защото „повече е влязло”.
 Естрогенът не само способства за образуването на мастни отлагания(затова и много жени, наддават на тегло по време на хормонална терапия), но е и причина да се натрупват около талията. И това не е всичко: мастните клетки произвеждат коварния ензим, който ... превръща мъжкия хормон тестостерон в естроген! Така физиологията си играе с нас лоша шега, както последствията са - увисване на мускулите, постоянна умора и проблеми с либидото. Да не говорим за повишен риск от диабет и други спътници на затлъстяване.
3. Възпалени на простатата

Липсата на естроген в мъжкия организъм отдавна се счита за една от предпоставките за рак на простатата. Но и неговият излишък също носи увеличен риск за неговия организъм. Въпреки че точният механизъм на зависимост все още не е изяснен, медиците предполагат, че големи количества естроген допринася за увеличаване на простатата и нарушаване на работата и. Ако жлеза расте, тя започва да оказва натиск върху пикочния канал и пикочния мехур, което предизвиква характерните „позиви" и в същото време - затруднение при уриниране.

4. Расте ... бюст!
 Всяка втора жена мечти лесно и безопасно да увеличи гърдите си Уви, по ирония на съдбата , този метод е достъпен само за силната половина на човечеството. Поради хормонален  дисбаланс, мъжът лесно може да се обзаведе с женски изпъкналости, защото мазнините започва да отпадат там, където им заповядва женския хормон естроген.
5. Отслабва сърцето

Полски изследователи изяснили, че комбинацията от сърдечна недостатъчност с повишени нива на естроген, като правило означава ранна смърт при мъжете. Средно, хората с такива симптоми, умират 2 пъти по-често от другите, страдащи от сърдечни заболявания. Мъжете с високи нива на естроген са предразположени и към дълбока венозна тромбоза и, следователно,към инфаркти. Впрочем, същите тези лекари твърдят, че много ниските нива на естроген в кръвта водят до подобни последици.
 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Защо мъжете не трябва да пият бира? - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Коментари (1)
Изчистване/изхвърляне на излишните естрогени
1 Неделя, 03 Март 2013г. 09:20ч.
Гинекомастия
Много хубава статия. Представя основните неща при проблема с високия естроген при мъжете. От тук нататък ако искате да намалите високия естроген, т.е. да накарате тялото си да го изхвърли, трябва да се запознаете с начините за това. В тази статия http://www.gynecomastia-bg.com/2013/02/estrogen-detox-estrogeni-izchistvane.html съм се постарал да опиша различните фази на неотрализирането и изихвърлянето на естрогена. Също на всяка стъпка на процеса съм дал списък от хранителни добавки и съвети, които да помогнат на тялото ви да изчиства по-лесно излишните естрогени.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: