В Китай деветгодишно момиченце родило син

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
В Китай  деветгодишно  момиченце  родило  син

Шокираща новина дошла преди няколко дни от Китай: в болницата на град Чанчун 9-годишно момиченце благополучно е родило здраво момченце.Когато започнали контракции, лекарите направили на младата майка цезарово сечение. 

Бебето се е родило с тегло 2 кг 750 грама. Лекарите оценяват състоянието на майката и бебето като добро. Това съобщава китайският портал City Evening News.

  
До момента журналистите не са успели да получат никакви коментари от лекарите на болницата. Това , всъщност, е съвсем разбираемо: темата за ранната бременност в комунистически Китай е забранена.

Това е причината персонала на родилното отделение да отказва каквото и да било обсъждана. Кореспондент на местния вестник два пъти прониквал в болницата, с цел да види родилката, но и двата пъти му било отказано, под предлог, че тя си почива и е помолила да не я безпокоят. 

Известно е само, че малката мама е родом от град Сунюан, североизточен Китай. По думите на лекарите тя изглежда на много повече от 9 години. Семейството и вече е било на разпит в полицията. По думите на адвокат Лю от юридическата фирма Liu Gongcheng в Цзилин, по закон сексуални отношения с момиче под 14 години се смятат за изнасилване и трябва да бъдат сурово наказани.

Съгласно медицинската статистика китайските момичета забременяват и правят аборти много по- често, отколкото е прието да се мисли: 30% от правещите аборт са ученички, а заедно с колежанките и студентките, на тях принадлежат 50 % от всички аборти в Китай.

Най- ранното раждане в Китай е било регистрирано през 1910 година - най- младите родители в историята на страната били 9 годишен баща и 8 годишна майка.

 Но световния рекорд за раждане в най- млада възраст (ако трябва да сме точни - най- малка възраст) принадлежи на 5-годишната Лина Медина от Лима (Перу) , през 1939 година.
 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

В Китай деветгодишно момиченце родило син - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: