Лечение на ТУМОР НА БЪБРЕЦИТЕ ИЛИ НАДБЪБРЕЧНИТЕ ЖЛЕЗИ по П. Димков

Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Причини: Неизяснени.

Признаци. Този тумор може да расте дълго време незабелязано без болестно състояние, без да влошава общото самочувствие и без признаци в урината; понякога има оплаквания за тъпи болки в областта на бъбреците и др.

Предсказание.
Заболяването е сериозно. Да се търси лекарска помощ.

Лечение. Народната медицина прилага общо лечение за засилване на организма.
I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене да се дават 1—2 чаени лъжички (според възрастта на болното дете) сироп от борови връхчета — 150 г борови връхчета, 2 супени лъжици корени от ранилист, ситно нарязани, и 2 супени лъжици корени от сарсапарила, всичко ври 30 минути в 2 литра вода на тих огън, веднага се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване, добавят се по 400 г чист пчелен мед и небет шекер (лята захар) и се вари още 10 минути; като изстине, се добавя сокът на един лимон.

 

 

II. Десет минути след сиропа да се изпива 1 чашка от 25—50 гспоред възрастта) отварка от агримония, широколистен живовляк (листа), зайча стъпка, кървав здравец (цялата билка), мечо грозде, невен (листа и цвят), орехови листа, слез, цариче и хмел (шишарки) — по 50 г от всяко. От тази смес 2 супени лъжици се запарват с 500 г вряща вода, прибавя се 1 чаена лъжичка червена хвойна (зърна) и се вари още 10 минути; като изстине, се прецежда през кърпа чрез изстискване. Пие се подсладено с мед и лимон по вкус.

Диета. Същата, както при тумор в корема.

III. Два часа след ядене да се повтори даденото по-горе в точка I и II.

IV. Вечер преди лягане да се приложи същото лечение, както за рак на черния дроб, като в този случай налаганията с лапите се правят на кръста — в областта на бъбреците и надбъбречните жлези, а не на корема. На корема в този случай се поставя компрес от две хасени парчета, натопени в топъл чай от бял равнец и лайка (по 2 супени лъжици от двете се запарват с 1 литър вряща вода и се вари 5 минути), отгоре се слага сухо хасено парче и фланелен пояс, който обхваща едновременно него и лапата; държат се цяла нощ или докато много досадят.

V. Сутрин 1—2 часа след закуска да се направи цяла топла баня по начина, даден за тумор в корема, а след събуждането от сън да се наложи кръстът с една от дадените в плана топли лапи, която да се държи 4—6 часа.

Неделя — ако няма болки, пълна почивка от всичко с изключение на билките и диетата; ако има болки — лечението да продължи по плана.


Прочетете повече за РАКОВИТЕ И ТУМОРНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ и начините да ги предотвратите или преборите с тях.

Прочетете още рецепти на великия българин Петър Димков


 


ArtIvet.com
ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

 


"Природолечение и природосъобразен живот" П. Димков

ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Лечение на ТУМОР НА БЪБРЕЦИТЕ ИЛИ НАДБЪБРЕЧНИТЕ ЖЛЕЗИ по П. Димков - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: