Рецепти при диария

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Според бгстъф.нет има няколко метода, които ще ви помогнат при обилна диария. Някой от изброените методи определено не са доказани и дали ще ги предприемете решавате Вие и на своя отговорност.

1. Всеки ден се вземат по 2 или 3 пресни яйца, разбиват се с 350 гр. студена вода, пие се през деня; да не се пие друга вода. Така се прави всеки ден. /сурови яйца не е разумно да се пият, ядат и т.н./

2. Вземете 300 гр. листа от дюля (шума), сварете ги с 1200 гр. вода, докато остане 1000 гр. вода, прибавете 100 гр. бяла захар, болният да изпива денем по 300 гр. от водата.

3. Ориз, сварен без сол, пие се вместо вода, и той помага./предполага се, че става дума за оризова вода - водата в която е врял ориза/


4. Вземете шикалки или желъди, счукайте ги на дребно, сварете ги с 600 гр. вода, докато остане до 400 гр., прецедете ги, в чорбата прибавете бяла захар и болният да пие по 3-4 лъжици на ден.

5. Вземете 2-3 глави от мак питомен, дето го сеят в градините, и от дивия, дето го наричат слети коса, нарежете го на дребно, сварете ги в 300 гр. вода, докато остане 250 гр. вода, сложете малко бяла захар, ще изпиеш водата за 24 часа – 1 ден и 1 нощ, така ще продължаваш 7-8 дни.

6. вземете дренки или диви круши, сварете ги на чорба, пийте чорбата, и тя помага.

7. Ядене, което вреди, няма да ядете – люто и солено.

Тази болест владее в горещите месеци по-малките деца и по-големите.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Рецепти при диария - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: