Суровите сокове чистят организма от отрови

( Votes )
Оценка на читателите: / 11
Слаба статияОтлична статия 

Полезните свойства на суровите сокове ги превръщат в лечебно средство, при това често далеч много по-ефикасно от всички синтетични лекарства

Австрийският лечител Рудолф Бройс, например, отрича гладуването и го замества с пречистваща диета с 2 литра прясно изцедени сокове на ден. С тази рецепта той бил помогнал на повече от 40 000 болни с тумори.

Той твърди, че белтъчната храна и твърдите частици поддържат растежа на тумора. Когато го лишим от "храна", тялото "изяжда" ненужните тъкани, каквато е съединителната на туморите, и така се самоочиства.

Дори да подложим на съмнение тази теория, доказано е, че соколечението прави по-поносими страничните ефекти при химиотерапия и облъчване.

Сокът се приготвя от смес червено цвекло, моркови, целина, ряпа и картофи. Пропорциите на отделните зеленчуци са различни. Обичайната смес за един ден се изцежда от 300 г червено цвекло, 100 г моркови, 100 г целина, 100 г ряпа (за предпочитане черна) и сока от един картоф.

В началото обаче трябва да сме по-внимателни, съветва д-р Атанас Михайлов. Ако организмът ни е "складирал" запас от камъни в жлъчката и бъбреците, цвеклото може да има нежелан ефект и да даде силен тласък на изчистване. Затова е добре през първия ден да се започне от 50 г червено цвекло, като грамажът допълват морковите. Те са 250 г. Така продължаваме да увеличаваме грамажа на цвеклото, но постепенно, докато стигнем пропорцията.

Сокът се консумира на малки порции през целия ден, като до обяд отпиваме около 15 глътки.
Швейцарската фирма "Биота" произвежда тази комбинация и я предлага на европейския пазар, в САЩ и Канада. По вкус и вид не се различава от това, което можем да приготвим и сами. Цената за около половинлитрова бутилка обаче е над 5 евро.Моркови. Сокът от моркови е класически източник на каротен. Този микроелемент е важен за зрението, поддържа съпротивителните сили на организма и помага срещу остеопороза и счупвания. Морковите съдържат вещества с антистенокарден ефект. Сокът се препоръчва още от първия месец след раждане на бебето, защото безпроблемно допълва витамините и ензимите в храненето му. Той се използва и в повечето комбинации от пресни плодово-зеленчукови сокове.

Целина. Сокът от целина помага при шипове, перде и камъни в бъбреците, особено ако отлаганията са от калциеви оксалати. Той се препоръчва и за усилване на мъжката потентност.

Червено цвекло. Сокът от червено цвекло пречиства кръвта. Той се препоръчва на хора, които са преминали през агресивно лечение и продължителни антибиотични курсове. Особено е полезен при анемия, защото съдържа кобалт, който е важен за синтеза на витамин В 12.

Чушки. Сокът от чушки е източник на силиций - елемент, важен за доброто състояние на косата и ноктите.

Картофи. Сокът от прясно изцеден картоф успокоява стомашните болки при гастрит. Ако изпием 50 грама 2- 3 пъти дневно преди храна, той сваля високото кръвно. Картофите се измиват добре и се изцеждат заедно с корите на сокоизстиквачка. Ако нямаме под ръка, могат да се настържат на ренде и да се прецедят през тензух. Кълновете трябва да се почистят предварително. Не бива да се използват позеленели картофи, които са съхранявани на силна светлина.

Магданоз. Сокът от магданоз трябва да се пие с мярка - най-много по 50 г дневно. Не бива да се използва обаче от бременни. Листните зеленчуци са богати на фолиева киселина, която помага при анемии. Цеденето на сок от листа е капризна работа, защото от една връзка магданоз излизат едва 50 г сок. За да се отдели по-лесно, може да се добави малко вода. Сокът от магданоз е признат като афродизиак. Препоръчва се при бъбречни страдания и анемии.

Коприва. Сокът от коприва помага при възстановяване след операции и тежки болести.

бгхелп.ко.юк
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Суровите сокове чистят организма от отрови - 4.6 out of 5 based on 11 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: