Любовта като терапия срещу стрес

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Стресът има различни проявления, които по един или друг начин провокират личността.
При преодоляването на вредното влияние на стреса ние имаме нужда от разнообразни механизми за самопознание и от защитници с различен произход и природа. Тяхното познаване и оползотворяване  е всъщност много по-градивно дори от детайлното  познаване на причините, поради които попадаме в състояние на стрес. Основният мотив за това твърдение е, че независимо на какви изпитания е подложен, всеки човек има нужда да знае как и да може да се чувства щастлив тук и сега- в тази реалност, в насъщното си ежедневието, и точно с тези  хора.
Понякога неочаквано, но винаги сигурно, когато преживяваме напрегнатите моменти, в лоното на любовта ние можем да намерим един незаменим съюзник .

Любовта – през целия си живот я очакваме, изпитваме, изпращаме или се срещаме отново с нея. - Какво е това чувство? Какъв смисъл намираме в него, защо го преживяваме така силно и така незабравимо....Каква е природата на   любовта? Може ли нашата любов да ни помогне, ако я погледнем от една съвсем нова гледна точка?

Любовта - тoвa са промените, които настъпват с хората, когато я преживяват. Всичко започва класически- сексуално привличане, ярки сънища, желанието за близост с другия човек – но, всъщност къде е цялата тази любов? И може би, любов - това е нещо повече от чувство? Дори  човек се пита -   как да разбера, дали това е любовта?    

Често се задават тези въпроси, така както са ги задавали хората от както свят светува. Днес предлагаме на читателите един съвсем различен подход към това сладко и понякога болезнено, но винаги прекрасно състояние – любов.
Нека се опитаме да разберем какво е любовта от гледна точка на стремежа ни да се чувстваме щастливи. Ако някой търси обезщетения за себе си във връзката, тя не е любов. Само когато наистина другият човек е проявил безусловна отдаденост, ние можем  да се докоснем до него така, че да  му позволим да ни обича.

Тези, които знаят заради какво обичат, могат, най-вероятно да използват тези отношения с определена цел.  Такива взаимоотношения често се развиват трудно и може да се прогнозира,  че съвсем не е далеч една болезнена раздяла. Любовта - е, когато живееш за другия. Влюбените хора живеят живота си, така, сякаш живеят и живота на другия. Ти се грижиш за всяка минута за него, ти искаш да си  добър с него винаги, дори когато нещо не е съвсем гладко..

Любовта обхваща всички недостатъци. Това не е усещане, нито пък е чувство, което избира какво да обичаш и какво да не обичаш. Изборът да приемем един човек толкова близо, усещането че изпитваме в този момент толкова силна привързаност – това са  прекрасни изживявания, поради един много простичък факт. Желанието за любов е вечно. И както винаги, когато и двете страни изпитват това чувство, всички наоколо долавят светлината и топлината, която влюбените излъчват.
Да, това е изкуство – да запазим, съхраним и обогатим прекрасните чувства. Не е невъзможно, нито пък е лесно. Същественото е да не преставаме да работим върху  себе си, върху уменията ни за отглеждане на постоянни топли отношения.

Опазването на истински взаимоотношения в суматохата на ежедневния живот се получава най- успешно,  когато те са изградени именно върху любовта.

Когато обичаш, ти  приемаш от силата  на другия човек, и той самият разкрива  себе си чрез теб. В действителност, само любовта прави света по-добро място за живот. Ако сме потопени в истинска любов, тогава всичко/респективно и всички онези стресори/, което ни заобикаля успяваме да приемем както със собствената си сила, така и с тази на любимия човек. И тук именно е най-силната връзка между кондицията на влюбения човек и енергията на анти  - стрес-терапията. Нека си припомним нейните достойнства - тя е създадена за целенасочени и систематични действия, чрез които личността възвръща енергийния и емоционален баланс, така че да приема, задържа и оползотворява позитивното влияние върху организма на всяко полезно действие, чрез което му се въздейства. Всички  любовни преживявания  са всъщност ползотворни, градивни процеси, които възвръщат жизнените сили на организма. Засилване на  имунитета и съпротивителните сили срещу негативни влияния  се наблюдава като характерен  за любовта ефект върху личността.

Когато сме сигурни, че преживяваме това изключително силно чувство -споделената любов - тогава, ние с един осъзнато грижовен подход, бихме могли да се обърнем към нашата връзка и да се съсредоточим върху възможностите й да преживеем всяка стресираща ситуация.Любовният подход / наученото, особено от страна на жената, как всеки ден и всяка нощ може да прави така, че да предизвиква тръпката помежду двамата да остава все така гореща и страстна/ може да ни помогне и когато се трениране в уменията  да се справим  с рутината в ежедневието. Точно скуката и бездействието често отключват стрес. Любовната игра ни учи да се стремим да опознаваме обичания от нас човек като усещания, наслада, сетивност...

Тогава-просто можем да пием жадно от този безценен дар –любовта- и когато  предприемаме стъпки към собствената си вътрешна хармония и радост от живота, и когато сме изправени пред сложна житейска ситуация.  Любовта лекува с най-силното си лекарсво - чувството, че си нужен, желан и обичан!интимно.розали.ком


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Любовта като терапия срещу стрес - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: