Кухня с диван - Какви предимства ви носи този стил на обзавеждане?

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
altКухнята винаги е била помещението за готвене и хранене, но с течение на времето предназначението на помещенията в дома става все по-разнообразно. Модерното обзавеждане позволява интегрирането на мебели, които придават елегантност, изисканост и дори цветни акценти, така че функционалността да се съчетае със стила.
 
Кухненското обзавеждане също еволюира заедно с това, така че в днешно време диван или ъглов модул могат да бъдат интегрирани съвсем лесно дори в най-малките помещения, предлагайки повече комфорт и дори помагайки за оптимизиране на пространството в много случаи.
 
Така че, ако планирате да обзаведете кухнята с диван или ъглов модул, разберете от редовете по-долу кои са основните предимства на този вид обзавеждане.

Кухня с диван - варианти за големи и малки пространства 

altВъпреки че основната роля на кухнята е приготвянето и сервирането на храна, с възможността за създаване на дневна с трапезария и с появата на концепцията за отворено пространство ролята на помещенията в една къща или апартамент се превърна в хибридна, като по този начин позволява съчетаването на няколко стила в дизайна.
 
В днешно време, ако искате модерна кухня с диван или ъглов модул, едно от основните предимства е, че можете да изберете мебели, предназначени за тази зона, както за затворени, така и за отворени помещения или помещения в американски стил. Така че можете да се възползвате от:
  • неутрални или силни цветове, за да придадете индивидуалност на кухнята си;
  • дивани или ъглови модули с различни размери, които да пасват и на най-малките пространства;
  • повече комфорт при семейното хранене;
  • повече пространство, когато изберете по-малък диван или кът.

altДори когато искате да обзаведете малка кухня с диван, имате доста възможности, когато става въпрос за дивани, като сред най-подходящите избори са тези на Kartell, които се отличават с малки размери, ярки цветове и отлично качество на материалите.
За малки кухни двуместните дивани, допълнени от един или два стола, са доста подходящи както от гледна точка на дизайна, така и на спечеленото пространство, докато по-големите ъглови модули са подходящи за големи помещения или дори за такива с отворен план.

Ъглова кухня - как да превърнем класиката в модерна

Класическата ъглова кухня беше популярна идея в началото на 2000-те години, която беше в тенденция и сега може да бъде интерпретирана по такъв начин, че това помещение да придобие нов, модерен, елегантен и изискан вид.
 
В днешно време ъгловият диван може да бъде избор за голяма кухня или за отворен план или ъглов диван, който е неразделна част от дневната. Нещо повече, той може да се използва и в оформлението на малък апартамент, където функционалността е от съществено значение. Така че:
  • ъгълът може да бъде този, който отделя трапезарията от дневната;
  • от едната страна на ъгъла може да се постави плот в островен стил, който да замени традиционната маса;
  • в голяма кухня ъгълът може успешно да замени столовете;
  • ъгловият диван може да се използва и в апартаменти, в които дневната има трапезария.

altОбзавеждането на кухнята с диван или ъглов модул има доста предимства, включително гъвкавост: ясно очертаното пространство може да служи и като място за гости.

Класиката може да се превърне в модерна с ъглов диван, който замества модния някога ъгъл, като същевременно се запазва елегантното излъчване, което последният придаваше на кухните от миналото.
 

Кухненски дизайн с диван - съчетаване на елегантност и функционалност

Малка кухня, оборудвана с диван или ъглов модул, ще съчетае естетиката с функционалността и дори с практичната страна на оформлението. Зоната за готвене може също така да бъде визуално отделена от зоната за хранене, когато едната стена на помещението се използва за разполагане на уредите, а другата - за създаване на зона за хранене и почивка в скандинавски стил, например. Двете зони могат да бъдат подсилени както поотделно, така и заедно чрез осветление, в зависимост от желанията ви.
 
Същият стил кухня с диван може да се използва в апартаменти, където пространството е ограничено и се желаят елегантност и функционалност, както и в жилища с големи размери, където се набляга на изискаността.
 
За кухня с диван, обзаведена в елегантен стил, Gamma Arredamenti и Kartell са правилният избор както заради размерите, които пасват на всяко помещение, така и заради специалните цветове, които ще намерят своето място във всяка стая.
 
altАко досега кухнята с диван не е била една от идеите ви за интериорен дизайн, представените по-горе предимства могат да ви убедят да я обмислите, особено след като ще можете да съчетаете елегантност с комфорт и функционалност. Нещо повече, в малък апартамент ъгловият модул може да бъде разделител на стаята, а в по-голяма къща - централно място в многофункционално помещение.
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: