Как да изберете подходящите мебели за дома си

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
 altПреместили сте се в къщата, за която винаги сте мечтали, и сега е време да обзаведете интериора, така че крайният резултат да е по ваш вкус и в унисон с вашия стил. Това може да бъде стресиращ момент, особено ако не искате да потърсите услугите на професионален дизайнер, но може да се превърне в предизвикателство, на което да се горедеете.
Домът е нашето убежище, където се отпускаме в края на напрегнатия ден, място, което трябва да ни радва с външния си вид, и за да отговори на нашите очаквания и нужди, е добре да вземем предвид някои съвети, които да ни помогнат да изберем правилната посока за дизайн на дома.
 
Може би си мислите, че изборът на мебели е най-трудната част от обзавеждането на един дом и може би сте прави, защото трябва да изберете мебели, които да определят вашия стил. За тази цел Ви се притичваме на помощ с някои идеи, които ще направят от Вашия дом пространството, за което отдавна мечтаете.
 

Какво трябва да обмислите?

Както знаем, изборът на подходящи мебели означава нещо повече от това да изберете мебели, които Ви радват визуално, защото мебелите, които купувате, трябва да издържат дълги години и в същото време техният стил не трябва да излиза от мода с течение на времето.
Мебелите, които избирате за дома си, са инвестиция и казват много за вашата личност, затова изберете мебели, които ще Ви радват сега и след няколко години.
 
Важно е, преди да започнете да избирате мебели за дома си, да определите какво настроение искате да създава всяко пространство, в което прекарвате времето си. Например, в спалнята искате да сте спокойни, във всекидневната - да се наслаждавате на възможно най-голям комфорт, а в кухнята - да сте енергични, за да можете да извършвате готварските си дейности. Всички тези усещания, които пространствата в дома Ви предизвикват, ще ви помогнат да изберете разумно подходящите мебели за вашия дом.
 
altЦветовете играят важна роля за създаването на определено настроение. Правилната цветова схема може да Ви помогне да постигнете желания климат в дома си, така че комбинацията от неутрални цветове (като бежово, кремаво, кафяво) с ярки нюанси създава модерна атмосфера в дома. Не се ограничавайте само с използването на тези нюанси. Можете да използвате топли цветове (като жълто, червено, оранжево), за да създадете топла и енергична атмосфера, особено ако помещението е тъмно, можете уверено да използвате жълто или оранжево, тъй като е доказано, че те помагат за увеличаване на интензивността на светлината в тъмни пространства.
За да създадете усещане за спокойствие и тишина, можете да използвате студени цветове (синьо, зелено), те освежават погледа и се препоръчват за банята или спалнята.
 
За всяка стая в къщата трябва да определите мебелите, от които се нуждаете, да проверите самото пространство и размерите му, след което можете да започнете да търсите мебелите, които са от съществено значение за вас.

Избор на мебели за всекидневната

За обзавеждането на всекидневната е важно да избирате елементите си според полезността, която искате да придадете на това пространство. Тъй като всекидневната може да има различно предназначение за всяко семейство, за някои хора тя е пространството, в което прекарват ценно време със семейството си, а за други всекидневната е просто мястото, където се приемат гости, като и в двата случая всекидневната трябва да е удобно пространство и да е съобразена с вашите нужди.
Ако дневната се използва предимно за посрещане на гости, можете да изберете елегантни или лъскави мебели, които придават на помещението модерен вид. Ако дневната е предназначена за интензивно движение, семейства с деца или домашни любимци, е препоръчително да изберете мебели, които са издръжливи и практични.
Преди да тръгнете да купувате мебели за всекидневна, проверете пространството, с което разполагате, за да може мебелите, които Ви допадат, да се вместят в него. След което определете фокусната точка, около която ще се извършват дейностите в дневната, като оставите достатъчно място за движение, без да претрупвате стаята.
 
Изберете функционален и практичен шкаф за книги, който можете да използвате както за съхранение, така и като поставка за телевизор. Цветът му трябва да съответства на останалата част от дневната: завесите, килима и дивана.

Диванът е елементът за всекидневната, който диктува степента на комфорт на помещението, затова обърнете внимание на неговата функционалност, когато го избирате за мебели за всекидневна, при избора им трябва да поставите на първо място неговата функционалност, а след това външния му вид.
 

altИзбор на мебели за спалня

На първо място е важно да знаете точния размер на спалнята, когато купувате мебели за спалня, за да сте сигурни, че поръчаните мебели ще се впишат в пространството и че няма да претрупат стаята.
 
Можете да изберете класическа или модерна спалня или да намерите баланс между двата стила, като комбинирате класически и модерни мебели.
Тъй като спалнята е мястото за почивка и релаксация, е много важно да изберете правилните цветове за тази стая. Препоръчително е да се избягва използването на силни цветове и да се заложи на спокойни, неутрални цветове, които също така помагат на пространството да се чувства по-голямо.
За да намалите монотонността на помещението, можете спокойно да се обърнете към аксесоари в ярки цветове, които ще превърнат спалнята в така желаното пространство.
Друг важен аспект на обзавеждането на спалнята е мястото за съхранение.Дори ако спалнята е интимно пространство, посветено на релаксацията, не бива да се забравя, че е необходимо да има достатъчно място за съхранение, както на дрехите, така и на останалите предмети в дома.
 
Местата за съхранение не трябва да заемат цялата площ на спалнята и е необходимо да бъдат много добре организирани, така че много добро решение би било използването на гардеробна стая за спалнята, с помощта на която ще можете лесно да подредите дрехите си, дори обувките си.
 
Гардеробната стая с плъзгащи се врати изглежда е най-добрият избор по отношение на оптимизирането на пространството, като все повече хора се спират на този модел. В зависимост от пространството, с което разполагате, и обема на дрехите, които трябва да поберете, препоръката е да инвестирате в по-обемна гардеробна, вместо да купувате няколко отделни мебели.

altИзбор на мебели за кухнята

Първият аспект, свързан с избора на кухненско обзавеждане, се отнася до качеството на обзавеждането, тъй като кухненското обзавеждане е обект на интензивна ежедневна употреба, е необходимо да се инвестира в качествено обзавеждане, като този аспект е по-важен от дизайна на обзавеждането.
Изберете кухненско обзавеждане според стила, който ви подхожда, така че то да е в хармония с останалите предмети и елементи в кухнята. Можете да изберете минималистичен или модерен стил на кухнята, но цветовете трябва да съответстват на цветовете на плочките и фаянса.
 
Старайте се да не натоварвате прекалено много пространството в кухнята, за да имате свободно място след обзавеждането на кухнята, за да можете лесно да извършвате дейностите, характерни за това пространство, и да се храните в добри условия с близкие си.
 
Покупката на кухненско обзавеждане се основава на нуждите на всеки човек, затова е важно да помислите от какво пространство за съхранение се нуждаете и да изберете мебели, състоящи се от основни шкафове, както и от окачени шкафове, стига пространството да го позволява.
 
Имайки предвид горните съвети, сега можете уверено да започнете да обзавеждате дома си точно по начина, по който искате, и да се съсредоточите върху качеството и комфорта, когато купувате мебели за дома си.
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: