Домашен лимонов лосион за оформяне и фиксиране на косата

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Домашен лимонов лосион за оформяне на косата

Всяка от нас иска да има красива, оформена и фиксирана коса ежедневно. Това не е трудно за постигане със съвеременни препарати на пазара и стига да имате време, пари и много, много здрава коса. Ежедневното третиране на косата и скалпа с химикали бавно, но безвързвратно води към оредяване и отслабване на косата.  Затова потърсихме естествен вариант на оформощяите и стилизиращи продукти и за наша изненада установихме, че е възможно да заменим химията с балсам пригответ от естествени и натурални продукти.
Този домашен лосион за фиксиране и оформяне на косата ще ви помогне да овладеете хвърчащата си коса, без да разрушава структурата на косъма.

Ето и как да го приготвите - измийте добре 1 голям лимон и го нарежете заедно с кората на възможно най-малки парченца. Залейте го с 1 литър вода и го варете на слаб огън, докато течността остане наполовина. След като се охлади, прецедете през няколко слоя марля /или през детско непотребно, чисто чорапче ако нямате марля/. За да съхраните получената течност, а и за да има антибактериален ефект, добавете 50 милилитра водка или ракия. Нанасяйте от лосиона с длани върху мокра коса, като избягвате корените.

домашен лимонов тоник за фиксиране и оформяне на косата

Изключително добре оформя прическата (особено къса прическа), поддържа косата жива и жизнена, предпазва от изсушаване. Освен това, вече не е необходимо да нанасяте лак за коса, тъй като тя ще бъде достатъчно фиксирана.

Пробвайте! източник: framar.bg
 

 


ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Домашен лимонов лосион за оформяне и фиксиране на косата - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: