Пилешка супа за душата в 5 разтърсващи истории за човешка доброта

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
баба продава цветя на улицата

Някой си видял на улицата баба, която продавала единственото си стайно цвете- циклама. Станало му жал и й платил десет пъти повече, отколкото искала за саксията, но не я взел. След няколко дни я срещнал, тя го познала и през сълзи му казала: „ Веднага хукнах към магазина и купих на дядото колбас. А на другия ден цикламата разцъфна!.
***

Никога не съм се имала дори за симпатична. Неотдавна моя годеник забрави да прекъсне телефонния ни разговор и аз чух какво казва за мен на приятелите си- колко съм красива и колко щастлив е с мен. Разплаках се. За пръв път през живота си се почувствах хубава. 

***

С приятелката ми бяхме в търговския център и спечелихме плюшена играчка на викторина. Както си вървяхме, видяхме баща с умствено изостаналото му дете. Подарихме играчката на малкия и той ни каза: „Благодаря.“ Бащата едва не се разплака. Оказа се, че момченцето не е отронвало и дума вече няколко месеца. 

пилешка супа за душата

***

Работя в кафене за бързо хранене. Тази сутрин един мъж дойде до касата с думите: „Зад мен има непознато момиче. Искам да й платя кафето. Предайте й пожеланието ми за хубав ден.“ В първия момент момичето много се изненада, а след това…направи същото за човека след нея. И така- пет пъти поред! 

***

Неотдавна в подлеза видях ветеран от войната. Пред себе си той бе поставил за продан медалите и ордените си, наградите, които бе заслужил в боя, за да си купи храна! Извадих всички пари, които имах в портфейла си и му ги дадох: „Вземете парите ми, но не продавайте своята чест за жълти стотинки на хора, които не са достойни за нея.“ Той се разплака, събра оредените между дланите си и ги целуна, а след това тихо каза: „Благодаря ти, дъще.“ В такива моменти ми се струва, че мога да променя света. Те ми дават надежда. 


 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Пилешка супа за душата в 5 разтърсващи истории за човешка доброта - 4.3 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: