Има ли мъже - джентълмени в България?

( Votes )
Оценка на читателите: / 34
Слаба статияОтлична статия 

Хм...труден въпрос....Нали? Говорим за кавалерите най-вече в междуполовите отношения, но визираме и начина им на действие в живота...

В България кавалерите (джентълмените) са като динозаврите при настъпилите катаклизми, малко преди да изчезнат, когато са намалели значително. Те са като 6-цата от тотото намират се рядко, за сметка на това се харчат много и бързо.... Те са като бялата лястовица, толкова рядко ги срещаш и ги помниш после години на ред....

 

 

 

Вие сте джентълмен ако имате поне няколко от посочените качества:

- давате път на дамите (например на пешеходната пътека или по улицата) дори когато те нямат супер мини пола и голям " балкон"....

- когато ухажвате дама и тя вежливо ви отклони не се държите като наранен бесен звяр, който от мил кавалер за кратко време е еволюирал до неузнаваемост в чудовище без обноски...

- Казват " моля" и " благодаря"

- Умеете да се извините и да поемете достойно вината си, когато се наложи или когато на истина сте виновен.

- знаете къде ще заведете дамата си когато я поканите на кафе, а не я питате къде и се ходи...

- знаете какво е това "bon ton" (добрият тон) и умеете да го използвате... Знаете разликата на това какво се говори мъжка и какво в дамска компания....

- Казват, че джентълменът е човек, който умее да направи неприлично предложение по приличен начин, без да нарани достойнстовото на дамата.

- Това е човек, който не сърба когато яде супа и др, не говори с пълна уста, не идва на среща без да се изкъпе или след като е ял чесън.

- Джентълментът е добър слушател и добър разказвач. Има добра обща култура и няма или поне не показва наличието на комплекси при разговор.

- Това е онзи особен вид мъже, които не са " под чехъл", но не са и тирани в една връзка.

- Джентълмените са спокойни, разсъдливи и разумни хора. Те винаги държат на думата си. Умеят да запазят хладнокръвие при всякакви обстоятелства.

- Да си джентълмен няма общо нито със социалния статус, нито с финансовото положение. Всичко е въпрос на мироглед...

.....................................

Накратко:

Има още доста какво да се добави................ Нека всеки направи изводите сам за себе си....

И нека тези, които са обратното на джентълмени да четат внимателно, специално намигване към тях...

Бианка Пеловска

 

 ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Има ли мъже - джентълмени в България? - 4.4 out of 5 based on 34 votes
Коментари (14)
!
14 Петък, 18 Декември 2009г. 16:48ч.
Моа
Има ли дами в България?
6 Вторник, 16 Юни 2009г. 08:45ч.
Анонимен

Абсолютно съм съгласна и да джентълмени трудно се намират (или някой имитират подобно поведение около мвсеь 2 след,което избива истинският облик).И джентълмените се оценяват от истинските жени,а не от "фолк-фурийте".Глупаво е да пледираш,че повечето жени са ужасни,а да не оценяваш,че ти едва ли си нещо повече,както и обратното.
..
13 Понеделник, 21 Септември 2009г. 14:57ч.
me
Ами да ценят се други качества,защото харесвате такива жени,които ценят други качества,че те са много повече от останалите да така е..Но искам да ви кажа,че по-лошо от изкуственото възпитание няма огромна част от така да кажем "възпитаните мъже" след месец 2 винаги показват същността си,т.е те са си изградили един изкуствен образ,но след месец 2 винаги избива реалността :)
Приказки
12 Сряда, 17 Юни 2009г. 00:04ч.
Genoveva

Според мен жените само говорят за това, а всъщност изобщо не забелязват тези хора. Те затова и са на изчезване, след като не се ценят. Ценят се съвсем други качества, така че да не бъдем толкова лицемерни. Доказателство за моите думи са навсякъде около нас, и едва ли могат да бъдат оспорени. :)
Интересно
11 Вторник, 16 Юни 2009г. 13:15ч.
Ого
Уважаема авторке, хубаво е, че сте си направила труда да напишете всичко това. Но както сама казвате "всичко е въпрос на мироглед". Смятам за много неправилно следването на какъвто и да е стереотип какъвто е например "джентълмена". Няма нищо лошо разбира се в притежаването на горепосочените качества, но в никакъв случай не мисля, че са задължителни у всеки един мъж. "Общоприети норми и привички", нещо което наистина не разбирам, е нещо което променя субективните възприятия за външния свят. Всеки сам си избира дали да живее в матрицата. Същата класификация е "Дама". Опитай се да обясниш всичко това на някой много одалечен от средата в която живееш. Може би най-трудно ще ти бтде да отговориш на въпроса "Защо?"
:)
10 Вторник, 16 Юни 2009г. 12:45ч.
Стефан
Напълно съм сугласен с горе написаното.... успех мъже :)

This is a man's world. But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl
edna vajna dobavka
9 Вторник, 16 Юни 2009г. 11:37ч.
user
da si gentleman ne znachi da se durjish dobre s jeni, a s VSEKI!
Право в девятката
8 Вторник, 16 Юни 2009г. 11:22ч.
Дръвоед
Като чета тази статия - ами то излиза че съм бил нежен мъж :)
Но всеки знае - има още много качества които правят разликата..
Джентълмен-а се вижда най-вече при комуникацията с други мъже - то всеки палячо може да заблуди с няколко жеста една жена, пък на другия ден да се окаже маскара.
Джентълмен е мъж който изглежда твърд, но готов на компромис, желан от жените, независимо от вида им, отговарящ на техните търсещи погледи с приканваща усмивка с доверие от което жената се чувства уважавана и красива.
и още 100 неща...
Ще ги има!!!
7 Вторник, 16 Юни 2009г. 11:02ч.
Genoveva

Всичко е въпрос на добро възпитание, което трябва да започне от дома. Някои родители представа нямат колко ощетяват децата си, като ги пренебрегват и не общуват с тях. След години, липсата на нормални и правилни отношения в семейството, като бумеранг се връщат под формата на изкривени човешки отношения. Родители, деца и техните деца... поредица, която е основната верига в обществото. И дано всеки има достатъчно разум, за да има повече кавалери и дами, разбира се.

{loadposition do}
Има ли дами в България?
6 Вторник, 16 Юни 2009г. 10:45ч.
Анонимен
Според мен броят на джентълмените в България е правопорционален на броя на дамите.Или са мега разголени и префърцунени или са облечени като някои псевдо джентълмени - с вечните дънки(или др. вид панталони), маратонки,тениска(много често мъжка) и т.н. щото така им било удобно, а мен никои не ме пита как на мен ми е удобно.За тези жени, които наистина не са от тези две групи ( а не щото те така си мислят) моите уважения.
айде холан
5 Вторник, 16 Юни 2009г. 10:38ч.
морко
Стремим се бе другарко, ама не всякога са получава.Случва се човек да се изпусне, човещинка.Ама и много малко дами има.Повечето са чалгарини ( не се къпят, мажат се с разни работи и слушат отвратна чалга ), блондинки ( лесни са ама...)....Стоп, виновен съм и забравям добрия тон..Ето, казах Ви, старая се, ама....
Браво
4 Вторник, 16 Юни 2009г. 09:58ч.
Деси
Браво за статията!!! Искрено се надявам поне един български "джентълмен" да я прочете:)))Дали ги има в България...има ги в малки количества, но все пак ги има:)
Хаха
3 Вторник, 16 Юни 2009г. 09:51ч.
Genoveva

Хаха, идеален пример за джентълмен - този на снимката от свежо.нет го хвана полицията да изневерява на приятелката/съпругата си с проститутка!!! :){loadposition ad}

{loadposition do} 
Много
2 Вторник, 16 Юни 2009г. 09:25ч.
Пернишки Джентълмен
хубава статия! Очаквам от авторката материал на тема има ли жени - дами в България. (То е ясно че има, но е интересно как ще бъдат представени)
мнение
1 Вторник, 16 Юни 2009г. 09:09ч.
tres1
Ще се огранича предимно с малко въпроси.Най-вече дали ги има, а и нужни ли са и ако "да" кому? На еманципираните жени, които искат да са по-груби/ммъжкарани/, или на онези които обичат да тропват, независимо с какво и да получават ласкателства в отгорор.Може би пък на онези които обичат да се глезят и да бъдат глезени по всяко време и навсякъде? Или на онези, които до настоящия момент са постигнали сравнително добро соцшално място и наличието на такива индивиди би спомогнало за по-нанатъшното им издигане? Или просто да са "пудели" с които да се забавляват при добро разположение на духа? Защо когато се пишат подобни творения не се дава или поне загатва за целта, цената или необходимостта от такова явление.
П.П.Само за сведение - не съм женомразец, нито някакъв вид /ако има такива както при жените/ движения, организации и прочие за защита правата на мъжете. Просто съм обикновен реалист на някаква възраст.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: