Какво ще може да се похапне на Марс

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

Храненето на Червената планета може да бъде важна част от бъдещите пространствeни мисии. Според НАСА, астронавтите ще могат да отглеждат култури и да готвят собствени вегетариански ястия за бъдещите мисии до Марс.

За да разберем какво бъдеще имат Марсианските астронавтите и какво могат да ядат ни разказва Ким Бинстед, главен готвач и водещ учен на 2007 Flashline Марс -Станция за  Арктически изследвания мисия - FMARS мисия - която симулира опит за живот на Марс за 100 дни.

 

 

д-р Бинстед казва: " Екипажът  разположен в Арктика през лятото на 2007 г. - имаше същите съставки, които имат на Марс - храна с дълъг срок на годност - плюс малка вътрешна градина."

Дори сподели една от нейните рецепти: специални сладки и подкиселени кюфтета.Това са текстурирани растителни протеини, оформени като топки и пържени съсi сос териаки, консерви от ананас, а някои други подправки, всичко с пържен ориз с кълнове. Звучи сладко? Бинстед заявява, че по-важни от вкуса на храната са социалните аспекти. Всяка вечер на екипажа се е  събрерал , за да се храни и да говори. Това беше начин да се ползват нормално, човешки ритуали в непозната среда - в този случай, е симулирана Марс мисия в Арктика - но в крайна сметка на Марс, споделя още Ким Бинстед.

 


Какво ще може да се похапне на Марс - 2.8 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: