Преминаване от IE към Mozilla Firefox

( Votes )
Оценка на читателите: / 18
Слаба статияОтлична статия 

 

От тогава не съм поглеждал назад....

Преминах на Firefox от IE преди доста време - още съществуваше първата версия . Реших да го направя на първо място за да пробвам, но и заради многото предимства на останалите браузъри и лошата поддръжка на световните стандарти при Internet Explorer.

След кратко теглене и бърза инсталация, вече тествах Mozilla Firefox за пръв път. Първото ми впечатление бе колко чист и ергономичен беше той в сравнение с Internet Explorer.

 

 

После открих навигацията в табове - лукс, без който днес в интернет просто не мога. Установих, че и свалянето на файлове е лесно и опростено с удобния 'Download Manager' на Firefox. После дойдоха Add-ons, бързото търсене в Гугъл, четенето на новините на ВВС през RSS feed.

 

Симптомите на отстъплението на IE ... и лекарството Firefox

Едно от любимите ми неща в IE беше Googlebar, лента с инструменти, която позволява търсене в Google от самата лента, наред с други полезни функции. Отидох на сайта на Google, за да си го изтегля за Firefox и разбрах, че има версия само за Internet Explorer. После открих разширенията за Firefox (подобни на плъгините /plugins/ за другите програми) и видях едно конкретно, наречено Googlebar. Тъгата ми изчезна.

Обърнах внимание освен това и на факта, че ако напиша нещо в полето за адреса на Firefox, той автоматично го търси в Google. Google поправиха бързо грешката си и вече има Google Toolbar за Firefox.

Полезни разширения за Firefox

Като уеб-дизайнер, в мой интерес е всичките ми сайтове да работят с всички браузъри и операционни системи. Изтеглих си инструмент за Mozilla Firefox, наречен 'The Web Developer Toolbar' и възтържествувах! Той дава възможност да симулирам потребители с различни операционни системи, браузъри и настройки, както и активирани/деактивирани опции. А това значително ми улесни работата. Освен това всички сайтове изглеждат както трябва, независимо дали ще ги отворите с Firefox, с Opera или Safari. Виж, с IE има проблеми с каскадните набори от стилове, но пък кой ползва MSIE вече :)

Цялостни впечатления от смяната на Internet Explorer с Mozilla Firefox

Като цяло съм много доволен от Mozilla Firefox. Internet Explorer или inert exploder (инертен експлодер :) както е известен, е напълно изоставен, освен понякога за тестове.

Сменете IE

Преминете на някой от алтернативните браузъри на IE още сега. Със сигурност няма да съжалявате.

Ето и какво каза един приятел по случая : За мен IE е много  важна програма !!!!! Без нея не бих могъл да си дръпна Mozilla Firefox при нова инсталация на Windows!!! :):):)

източник

 

 

 ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Преминаване от IE към Mozilla Firefox - 4.7 out of 5 based on 18 votes
Коментари (4)
@ Chrome
4 Понеделник, 15 Юни 2009г. 11:48ч.
Admin
kolega testval sam Chrome i misla 4e o6te ima kakvo da se pipne po nego!Be6e otdavna i ne sam v te4enie sega kak e no firefox pone togava go izprevarva6e dosta.Ina4e uvajavam Chrome zaradi tova 4e postoqnno otnema klienti na IE :)
Chrome
3 Понеделник, 15 Юни 2009г. 08:31ч.
anonymous
А някой от вас да е чувал за Google Chrome? Пробвайте го и тогава хвалете Firefox. Колкото до EI, че него още ползва ли го някой???
Mozilla Firefox
2 Неделя, 14 Юни 2009г. 10:42ч.
Dar Daren
Ползвам я и аз. Препоръчаха ми я, доволна съм.
лисицата е
1 Неделя, 14 Юни 2009г. 06:09ч.
Bili

Разбира се, че лисицата е хиляда пъти по-добра от ИЕ. Това е толкова очевидно, че даже не се нуждае от доказване.

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: