Изненадващите констатации в Северна и Южна Корея

( Votes )
Оценка на читателите: / 17
Слаба статияОтлична статия 
Не свирят, изоставени Хотели  - и някои много добре възпитани дами

В много отношения, предполагам, че беше неизбежно, че всичко в Корея, че ще ме изненада, защото знаех, че толкова малко за страната, преди да дойда тук - в крайна сметка, това е от другата страна на света,  и ние рядко се имаме някакви новини за там.

Някои от странните, необичайни  неща, които ме  изненадаха:

1) Корейците не свиркат с уста. В действителност, много корейци не могат да си свиркат. Когато попитах защо , студентите казаха, че свиренето е табу. Ще трябва да се проучи малко повече.

2) Учителите не трябва да коригират домашни с помощта на червена писалка ! Ако напишете името на някого в червено, това означава, че е мъртъв!


3) Налице е телевизионен канал посветен 24 / 7 на една игра, наречена Paduk , което е малко като шахмат. На екрана виждате дъска и от време на време ръце  движат фигурите. Мисля, че бавно  този канал би отнел живота ми, ако не бяха други телевизионни канали, които просто показват тийнейджъри да играят на видео игри по цял ден и нощ. В действителност, това е една и съща видео игра през цялото време и дори не е много добра.

4) Рекламни паузи са по-дълги от реалните програми. Понякога, ти просто може  да гледаш корейска сапунка, а след това рекламната пауза ще започне и продължи още и още и още. Така че, чакаш, нали? И след това,  идва на края на рекламната пауза? Почва съвсем различна програма! Така че, никога няма да  разбереш с кое от тези две момчета тя ще скъса. Предполагам, че ако ти се гледа  играта с дъската или  канала за видео игри, това няма значение така или иначе.

5) Има тонколони навсякъде. Аз никога не съм чувал толкова много озвучителни тела по улиците навсякъде другаде по света. Има мобилни магазини (бордови камиони) кръстосващи непрекъснато  улиците, с високоговорители усилени до максимум , рекламиращи всичко от лук до компютри. В училищата са дори по-големи и по-силни , гърмящи с песни за деца, физическо-образование инструкции и т.н. не само за цялото училище, но за целия квартал.

6) Дворци. Корея е много богата на дворци. Има пет различни кралски двореца само в Сеул . Отне ми около два часа само за разходка около един от тях.

7) Една от най-високите сгради в Корея (ако не и най-високата) е в Северна Корея! Това е и най-гротескната:

Най-големите световни руини? Хотел Ryugyong,  Пхенянската кула на духовете - един недовършен хотел, изглеждащ много призрачен рано сутринта (ново любимо място за Дракула, ако той все още е наоколо):

(снимки на кредит: Artemy Лебедев)

Пхенян  изглежда  осъзна колко депресиращо изглежда този хотел на външен вид и започна да   облича от външната страна  хотела със стъкло. Въпреки това, не бива да се подценява Северна Корея, един ден Хотел Ryugyong може дори да изглежда така:
Друга изоставена сграда, вероятно в хотел, в близост --
8) Корейците не използват ножове. Те режат месо, юфка и  други неща с ножица. Понякога в ресторант  сервитьорката просто ще дойде  с неиния  чифт ножици и ще нареже няколко парчета храна за вас. Смешното е, че има смисъл! Сега осъзнавам, че останалата част на света греши. Действително е много по-лесно да се реже с ножица, отколкото с нож.

9) Корейците са изобретили печата. Забравете всичко за печетарската преса на Гутенберг . Корейците са изобретили печата дълго преди това .

10) Не на японските автомобили. Корея, трябва да бъде единствената страна в света, където не виждате японски автомобили по пътищата. Всъщност, вие не виждате никакви чуждестранни коли по пътищата. Те всички са корейски.

11) На "Свети Валентин ", 14 февруари, жените  дават подаръци - цветя и шоколади на мъжете. И, не, аз не си мисля, че е неправилно обратното, но те мислят.12) Объркващите номера на улиците. В повечето страни, когато търсите къща можете да следвате номерата на сградите. Те са подредени в логическа последователност номерирани, нали? Не и в Корея. Близо до Къща № 1 може да бъде дом № 88, или нищо! Къща № 2-вероятно ще бъде на половин от километър. Защо? Чудех се. Нещо, което да обърква нахлуващите в Северна Корея войски, когато те пристигнат? Номер Очевидно, те са номерирани според възрастта им. Така че № 1 ще бъде най-старата къща на улицата. Какво ще стане, ако я съборят и  изградят нова на същото място, само Бог знае. Както и да е,  всичко това  означава, че даването на адреса  на таксиметров шофьор е най-близко до безполезно. Вие трябва да го водите на всяка стъпка от пътя.

13) ОК, знам, че сте го очаквали, но за първи път, когато видите кожа на умряло куче, върху плоча в  месарница на пазара, тя ще ви изненада, повярвайте ми!


Тази снимка е направена на Бъдни вечер в предната част на FUCK CLUB  в  Daejeon, допълнена с пушещ Дядо Коледа. Обърнете внимание на малко куче стоящо на задните си крака. Това е истинско, живо куче (все още не е изядено). Снимка: Иън Скот

-------------

БОНУС: Някои Любопитни изображения от Северна Корея

Северна Корея - дама полицай ( видео) -


(Image чрез)(снимки на кредит: Ерик Lafforgue)

Контролното, безличен стил на архитектурата определено е смущаващ:(снимки на кредит: Ерик LafforgueВижте повече тук)

Противно на общоприетото схващане, Северна Корея може да се похвали с някой цвят - Обърнете внимание на тези деца, изведени на разходка:


(снимка от Костя Rubakhin)

Колоритно облекло на група работници, пред Мавзолея на Ким Ир Сен :


(снимка на кредит: Сергей Доля)

Същите цветове изглежда да присъстват в тази визуална шега:


(Image чрез)

В Северна Корея масовите танцови изпълнения могат да включват 100000 танцьори наведнъж


(снимки чрез 1, 2)

Масовият парад може да стане доста странно нещо:


(Image чрез)

Красотата и пропагандата, не са твърде отдалечени :Гробището "нощна смяна"  - трябва да е малко страшничко по тези места:
Такова шоу на емоции! --
Сладко-изглеждаща реколта автобуси в Пхенян:Живота е хубав! --С поглед към бъдещето с оптимизъм ...!ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Изненадващите констатации в Северна и Южна Корея - 4.5 out of 5 based on 17 votes
Коментари (1)
Иначе има много хубави корейки!
1 Понеделник, 14 Декември 2009г. 00:52ч.
Фигурин
Слабички такива, миловидни!!

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: