Странните музикални инструменти

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Искаш да кажеш,  че това може и да свири ?

Тази статия ще обхване няколко странни музикални инструменти, използвани от една група музиканти за да се създаде специално усещане  или мелодия. Някои от уникално изработените продукти може да струва цяло състояние, а други са много прости и могат лесно да бъдат сглобени от части намерени в кухнята. Всички те имат характер  и  специален звук, който  друг инструмент не може да направи.

"Лудостта" стартира през 1619 с "Храм на музиката" и акустични експерименти: Бързо напред към модерните времена:


Калимба (или още м'бира, пръстовидно пиано)
е музикален перкусионен инструмент от групата на пластинковите инструменти. Среща се в Африка и Австралия.


 

Състои се от продълговата дъска или кръгла резонаторна кутия с отвор, върху който са разположени метални пластинки с широчина 2-3 см и различна дължина в зависимост от тона, които издават. В долния си край пластините са притиснати от метална пръчка, което ги прави да бъдат натегнати.

Робърт Патерсън Колиър прави поръчкови и много естетични миниатюрни инструменти. Има много разновидности и ето няколко, които  особено харесвам:

Kalimba направена от  части на лампа и пепелник:
Друг , лесен за направа "Lamellaphone"  и  статия в детайли направи си сам описва процеса:Цитра Kalimba:


Робърт пише: "Звукът , които се произвежда е специфичен за всеки инструмент, често оцветен от скърцане, хъркане,  крякане, цвърчене , хипер-резонанс и други странни украшения ... Имайки предвид , че много от инструментите са  свързани с пиезо датчик и някои от тях дори имат свой собствен вграден усилвател или цифров рекордер, начина по който звукът е уловен и обработван  предлага голям потенциал за проучване. "

 ЕТО и как звучи.


На другия край на скалата пиано

Висша мода ... Fluid форми ... Помислете за това футуристично  "Пегас" пиано, направено от немската фирма Шимел и разработено от легендарния Luigi Colani :... или класическо пиано , като приятно допълнение но Вашето Порше  (или свръхзвукова четка за зъби)Също така харесвам прозрачен клавирен концерт:Друг модел "Otmar Alt", в който дори и детето ви ще любов:Това е ново развитие: учените казват, че  е най-добре да се учи пиано, докато се свири под вода;)или ако го подпалите, може да получите наистина изгарящо соло от него:


(снимка на кредит: Япония днес)

Джаз пианиста Yosuke Yamashita свири на  горящо пиано на плажа в Шига, Япония.


 Ondes Martenot( "Вълните на Мартено" - ако не се лъжа ) - много странен френски клавир с жален звук

Определено по-добро звучене от повечето аналогови синтезатори, този силно рафиниран инструмент е бил изобретен през 1928 г. от френски радио ентусиаст  Maurice Martenot. Чистите "пространствено блаженни" звучи са възпроизведени чрез натискане на бутона  с лявата  ръка (модулиране на вълни) и разтягане на специална струна с дясната  ръка.


(снимка на кредит: Keyboardmuseum)

Това е демонстрация на техниката:Гледайте как Radiohead изпълняват  на Ondes Martenot  отчаяни техно звуци, за които този инструмент е точно предназначен да произвежда. "Ondes Martenot"  е използвано също и в саундтрака на "Лорънс Арабски" и "Лудия Макс" .


Китарни сола с ухапване

В сайта за Фотография  на  Бил Щал ( сайт ) я има снимката на този бас: (за съжаление има много малко информация за това къде да поръчам това нещо)От това монументално резюме на любопитни инструменти  идват няколко китари, който може да предизвикат чесане по главата :

Разделение на Doubleneck от Китай (доста ергономични, бихме могли да добавим) --Испанска прохлада --Индуски Doubleneck (ще бъде удобно за богиня-четири ръце да свири, казват те) --Някои прекрасни акустични китари:
Delmundo --Zemaitis гравирана китара:

Weirdomatic са събрали повече примери за странни бас китара. Ето няколко от нашите любими:

Нападение бас, направени от The Armando Custom Case company:
( поръчайте от тук - но просто не минава през контролно-пропускателния пункт за сигурност на летището!)
За верните Аудио гастрономи : Барабани направени от сирене!

Ако смятате себе си изтънчен участник на възвишеното звучене ... нещо като джентълмен е показано тук:


(оригинал неизвестен)

тогава ще оцените всусните звуци, произведени с помощта на набор на барабани, изработени от сирене.


(снимка на кредит: Quixoticals.com)

Сиренето трябва да бъде наистина на възраст да се направи забележителен звук, както и цялата работа може да се използва за храна на гладуващите музиканти за една седмица. Вижте го в действие в това видео.ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Странните музикални инструменти - 2.8 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: