Магия за любов с ябълка

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
alt
Съществуват и по-симпатични методи за енволтува­не (омагьосване). Сред омайниците винаги е била на почит ябълката, това фатално изкушение на Ева. Избирайки подходящ плод, преди да го откъсне, вещерката го напръсквала с вълшебни аромати и го заклинала:

 „О Боже, вие, който сътворихте Адам и Ева от четирите елемента - както Ева се свърза с Адам и го накара да съгреши, - направете така, че човекът, който яде този плод, винаги да изпълнява волята ми." Когато ябълката не може да бъде предложена на избраника, прилага се друга методика. В деня на Ве­нера, преди изгрев-слънце, се   откъсва една хубава ябълка, срязва се на две, изчиства се семето и там се поставя листче с имена и знаци. После плодът се пробожда с две игли на кръст, за да стане пак едно цяло, и му се бае: „Не пробождам теб, а Асмодей пробожда сърцето на този, който обичам."
 
alt
 След това ябълката се хвърля в огън и се нарежда: „Не изгарям теб, а Ас­модей запалва в него моята любов така, както гори ябълката." Пикантното в това заклинание е, че Ас­модей е бесът на сладострастието, считан за виновник на всички истерични заболявания на жените.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Магия за любов с ябълка - 3.8 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: