Оптичните илюзии - част 2

( Votes )
Оценка на читателите: / 18
Слаба статияОтлична статия 

Очите ти видждат едно нещо, умът ти  друго!


Те не се движат

Akiyoshi Kitaoka е известен създател на движещи се илюзии. Това означава, че те като че ли  се движат , но всъщност са неподвижни.

Внимание: Тези илюзии са толкова силни, че чувствителните наблюдатели могат да се почувстват болни. Ще разберете, когато ги видите на цял екран.

Първият пример за това е може би най-известният от тях и фаворит : Въртящи се Змии! Уверете се,  кликнете за уголемяване.Когато гледате тази картина, може да искате да проверите дали flatscreen все още е плосък.

Тези въртящи калинки са по-малко известни, но изключително убедителни. Просто не мога да повярвам, че това не е анимация. (Гледай на цял екран, на по-голям е по-добре.)

Не на последно място  една доста  класическа, но твърде добра за да я оставям . Вгледай се в черната точка, и  премести главата си назад и напред от екрана. Колелата ще започнат да се въртят  ...


Те се придвижват - по странен начин

Тази малка анимация бързо се превърна в много популярна - и няма нищо чудно: когато за пръв път гледах това момиче, тя  се въртеше по посока на часовниковата стрелка. Но ако започнеш да се концентрираш върху нея , изведнъж  се превключва  обратно на часовниковата стрелка! Това може да отнеме известно време, но в момента ккогато това се случи, ще бъдеш наистина изненадан ...

Тази анимация виенско колело е подобна на този по-горе. Погледнете лявата страна на колелото, и то ще се върти на ляво. Погледнете надясно и ще върти натам. Ако си поиграете с нея, можете да я включите на където искате. Опитайте!


Уникални Стерео снимки може да бъдат създадени с помощта на прост анимационен ефект. Този басейн - анимация има само две снимки, но изглежда убедително триизмерен.Вижте повече "стерео картини" тук.


Само гледна точка на

Да погледнем в тази снимка на Нюшател, Швейцария. Колко дълго  Феличе Varini е поставял червени линии там? Пет минути, с молив и линия?
V

Аз не знам точно, но ще да е много, много по-дълго. Виждаш ли, червените линии са действително нарисувани на сградите. Той просто е взел кофи с червена боя и влязъл в града, както ще видите по-долу. Тази илюзия работи само от една точна гледна точка.

Ето още някои примери за работата му (тук има още десетки - сайт)Друг прекрасен пример на 3D работата на Varini  е в Кардиф на Харбър, където целия район става "платно" за формите на Varini , които могат да бъдат видяни само от определена гледна точка ...


3-D Трансформации

Шигео Фукуда е друг голям  "Майстор на Трансформации". Виж например  "Ъндърграунд пиано". То прилича на голяма купчина боклук, но когато се отразява в огледалото , това е нормално пиано.

Това е "Encore" скулптура, която преминава в различни музиканти, в зависимост от точката ви-на-панорама. (чрез Growabrain)


Сянка Скулптури

Отново с Шигео Фукуда - гледайте това видео, за да видите как сенките трансформират една купчина боклуци.Нашите колекция илюзии  ще бъде непълна, ако не се споменат други "сянка скулптури" - виж  тук

Но тези илюзии, може да са случайност. И когато се случи, резултатът може да бъде страхотен ...
(снимка на кредит: Sepultura)


Сега го виждам ...

Сега малко магия - нека да накараме някои неща да изчезват. Първата илюзия е класика, но той остава загадка за мен всеки път. Вгледай се в черния кръст в центъра. В рамките на секунди, зелена топка ще се появи. И няколко секунди след това, зелената топка започва яденето на лилави топки, докато  нищо не остане!

Това е без движещи се части. Само погледнете в черния кръст и ще видите как цветния пух изчезва, и всичко е сиво. Вижте колко  лесно биват измамени очите ви?


Добавяне към -добре познатите изображения (вижте нашата първа част), това е вариант на " илюзия с оцветяване" - тези две кубчета са едни и същи цвят!
Измами в рекламата

Открийте тъмната страна в този чудесен пример на "скрит образ" в рекламата:

За тези с много време  - опитайте се да намерите всички 82 бутилки водка Абсолют в тази рисунка:
(кликнете за уголемяване)
(снимка на кредит: Могъщият Оптични Измами, И Едит Wentz)


Сан Франциско - Червения кръст  - разяснителната кампания  е малко шокираща, изобразяваща същата улица след някакъв катаклизъм: ( тук)


Малко по-хубави места са показани на следващите реклами Клуб Мед - със сладко лице във всяка една.


Понякога не е нужно да се "подчертае" работата на Майката природа  с Photoshop: вижте този "портрет" на действително горско от насекомо:ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Оптичните илюзии - част 2 - 4.6 out of 5 based on 18 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: