20 лесни стратегии да бъдеш по - щастлива

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
20 лесни стратегии да бъдеш по - щастлива

Това са 20 лесни стратегии да се откъснеш от сивото ежедневие и да се почувстваш за малко по - щастлив. Понякога ти се струва, че животът те мачка и няма как да го промениш, но ето няколко съвета, с които може да възвърнеш поне за малко своята усмивка.

1.
Обичаш да готвиш? Покани приятели на вечеря и си купи кръгла кухненска маса, за да улесниш комуникацията помежду ви.

2. Поддържай ентусиазма си след ваканция като продължиш с проучванията си къде да отидеш по време на следващата си отпуска.

3. Оборудвай банята си с ароматни свещи с отпускащи аромати като лавандула или сандалово дърво, за да можеш всеки път, когато взимаш душ, да го превръщаш в миниспа.

4. Неделя вечер обикновено е тиха и я прекарваш вкъщи. Създай нов ритуал заедно с гаджето си или група приятелки и си гответе по-екзотично и по-апетитно ястие, отколкото обикновено.

5. През зимата отглеждай красиво зелено растение в жилището си, за да си доставяш енергия и свежест въпреки минусовите температури навън.

6. Увеличи температурите на вечерната си среща като я превърнеш в цял уикенд. Планирай романтична вечеря, забавен филм и няколко интересни дейности за през деня (игра на скрабъл, монопол или нещо друго). След това му кажи да си вземе багажа в петък и да се приготви, че няма да се прибере поне до неделя.

7. Направи си енергична плейлиста на iPod-а, която да те вдъхновява в офиса и качи няколко успокояващи бавни парчета, предназначени за пътя до вкъщи.

 

8. Създай си зона за четене, където да сядаш удобно с купчина списания или хубава книжка и наистина да се наслаждаваш на атмосферата около себе си. Избери уютно и приятно местенце за целта, на дивана ти например, оборудвай го с меко одеяло и малка масичка, където да оставяш питието си.

 

9. Никога не излизай на среща без дръзки гащички и сутиен, който им подхожда. Дори да знаеш, че няма как да ги види, направи го заради себе си.

 

10. Ако имаш секси спортно екипче за фитнес, най-вероятно наистина ще отидеш да се поизпотиш.

11. Издири сайтовете на любимите си магазини. Така ще бъдеш винаги информирана за всички намаления и специални оферти.

12. Няма нищо по-приятно от чаша вино в края на дългия работен ден. Отдели малка сума от спестяванията си за шикозни високи чаши, които да са така проектирани, че да оптимизират аромата и вкуса на вкусната напитка. Сама ще се увериш, че определено има разлика!

13. Обичаш да спиш до късно в събота? Превърни леглото си в същинско облаче, като се сдобиеш с най-уютните чаршафи. Инвестирай неприлична сума пари в тях, защото колкото по-голяма е цифрата, толкова по-мекичко и пухкаво е усещането, което ще ти доставят.

14. В понеделник сутрин, добави малко мляко и мед в обикновеното си сутрешно кафе.

15. Направи съботния си следобед още по-забавен като се обадиш на няколко приятели, които са далеч от теб.

16. Отпразнувай средата на седмицата с апетитна следобедна вкусотия (желираните бонбони са добър вариант, но какво пък с един шоколад няма да дойде краят на света!).

17. Със сигурност прекарваш доста време във всекидневната си, така че създай представителна атмосфера и я боядисай в топли тонове. Сложи няколко красиви растения, възглавнички и златисти килимчета.

18. Ако имаш страхотни планове за петък вечер, мисли предварително и си вземи свободен ден от работа. Можеш да посветиш свободните часове на визията си, за да се чувстваш още по-гореща щом моментът дойде.

19. Точно преди да заспиш изпрати любовен sms на гаджето си. Ще го получи сутринта и ще ти отвърне със сладък отговор, за да стартираш деня си усмихната...

20. М-м-м... спагети! Увеличи удоволствието от храната като добавиш маслини, сирене и апетитен сос...

Сама си? Всяка седмица бъди достатъчно смела и заговаряй някой сладур, който е предизвикал вниманието ти на нетрадиционно местенце – на бензиностанция или в книжарница, какво пък?

Направи си тримесечен план за повишение. Започни като запишеш черно на бяло всички неща, които си постигнала през изминалата година и се въоръжи с много ентусиазъм, за да бъдеш супер продуктивна отсега нататък чак до деня Х. След това планирай момента, когато ще поговориш с шефката си.

космополитан.бг

 

 

 
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

20 лесни стратегии да бъдеш по - щастлива - 4.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: