Правила на забогатяването

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

Правила на забогатяването Да искаш да си богат не е грах. Някаква степен на мазохизъм само може да накара човек да желае да живее мизерно. Живеем в силно ориентиран материален свят и парите са залога да имаме комфорт, качествени медицински услуги, че дори и по-качествена храна.

 

Забравете за тотото - то все още си остава най-сигурния начин да бъдат преброени наивниците. С работа като служител към мастита фирма може и да успявате да „свържете двата края”, но няма да успеете „да се оттласнете от дъното”. Има правила, които не са написани от мен, а от водещи мениджъри по света и които могат точно на вас да помогнат да преуспеете в бизнеса.

Като основно правило запомнете: Накарайте парите си да работят за вас - инвестирайте.

1. Поставете си цел. Спестяването на пари само по себе си не е важно. Инфлацията може да ги „изяде” или да ги откраднат. Докато стоят под дюшека ви те не ви служат истински. Започнете като дефинирате точно колко богати искате да бъдете. Дали искате 200 хиляди лева, след две години, дали един милион след пет и т.н. Дали искате къща на морето или искате да се пенсионирате в Куба. Бъдете смели в целите си!

2 . Спестявайте определено количество пари всеки месец. Някои хора спестяват определен процент от месечните си доходи 20-30 процента. Други използват точно количество пари - 50, 100 лева и т.н. Определете сумата, която ще спестявате и бъдете твърди за нейното заделяне. Липсата на здрави обувки или нуждата от почивка да не бъдат причини за посягане към вече натрупания фонд.
3. Когато съберете достатъчно пари, за да изпълните своя план - действайте, не отлагайте за утре, не чакайте, просто го направете. "Слабите хора чакат определено обстоятелство, за да действат, силните хора създават това обстоятелство." Бъдете силни и решителни, никога не казвайте не знам, колебая се, не съм сигурен дали ще се справя. Просто го направете. 

4. Когато вече сте започнали парите сами ще ви научат как да се борите за тях и колебливостта и нерешителността ви сами ще изчезнат. Бъдете дисциплинирани. Изпълнявайте плана си точка по точка, като предварително съставете поне три опции какво може да се обърка във всяка точка от вашия план и подгответе решение за всяка от тях, чрез което да се премине към следващата негова точка.

5. Бъдете в крак с тенденциите в определената сфера. Имате Интернет, а с него това не е проблем за постигане. Интересувайте се от иновациите. Учете се от другите. Не е нужно всеки път да се открива топлата вода. Станете експерт във вашата област. Не се самозабравяйте. Търсете мнението на други от бранша и специалисти в областта. Изслушвайте и обмисляйте съветите, които получавате.

6. Когато натрупате достатъчно печалба и можете да инвестирате във втори отрасъл - направете го. Не бързайте да харчите парите си за глезотии и рязко да повишавате стандарта си на живот. Инвестирайте в нещо, което не губи стойности и няма висок процент амортизация, като земя, имоти, злато и т.н. Това ще гарантира, че дори да се случи нещо непредвидено от вас, няма да се озовете в абсолютно начална позиция и ще имате сили да се възстановите след този удар.
7. Бъдете фанатик. Бизнесът е религия. Бъдете негов проповедник. Проверявайте всичко, проверявайте всеки. Намерете бизнес приятели и без да изпадате в сантименталности се обидените с тях и дерзайте напред. Никога не забравяйте, че парите не създават истински отношения.

8. Обяснете на семейството си, че бизнесът е не е на първо място, но за благото на всички ви се налага да му отделите по-голяма част от времето, за да можете да ги направите щастливи с парите, които печелите. Накарайте ги да ви подкрепят и разбират във вашето трудно начинание. Това ще сплоти вашето семейство. Намирането на баланса между времето със семейството и работата е най-трудната част. Колкото и пари да имате никога децата ви няма пак да са малки, а жена ви млада. Истински преуспелите мъже се делят на две групи – самотници и стожери на семействата си. От вас зависи кой от двата типа ще сте.

9. С увеличаване на богатството ви около вас ще се появят хора желаещи да се докопат до парите ви. Подмазвачи, мними приятели, безскрупулни мъже и жени. Дръжте очите си отворени и не се поддавайте на ласкателства и манипулации. Ако сте стигнали до тук времето ще е показало кои са истинските ви приятели и на кого можете да разчитате. Не забравяйте хората, които са ви помогнали още в самото начало.
Успех! Ако вярвате, че ще се справите целите няма как да ви избягат!

Силва Коен


 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Правила на забогатяването - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: