Митове за интернет рекламата

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

МИтове за интернет рекламатаИнтернет се очертава като новото и не напълно разработено поле за търсене на клиенти и агресивното им атакуване с реклами. Сред рекламодателите цари схващането, че поради неговата необятност инвестирането им в рекламни карета няма да получи добра възвращаемост. Представяме ви няколко погрешно наложени мнения:

1) Рекламата в Интернет е скъпа.
Не, в сравнение с всички останали медии тя е сред най-евтините. За цената на един телевизионен клип Интернет може да предложи милиони показвания на един банер или клип.

Което таргетира до далеч по-добри нива хората, които ще се запознаят с услугите или продуктите, които предлагаш. С други думи няма смисъл да продаваш високотехнологична каничка за кафе на баба си.

2) Няма смисъл, защото малцина ползват Интернет у нас.
Действително, потребителите на Интернет у нас са около 25% от населението, но затова пък са почти 100% целева аудитория: млади и на средна възраст, интелигентни, с добри доходи, работещи, активно консумиращи разнообразни продукти и услуги, което респективно повишава нивото ти на конверсия.

3) Не се знае колко е ефективна.
Интернет рекламата има, в сравнение с останалите медии, най-добри възможности за измерване на резултатите: колко хора са я видели, колко хора са кликнали, т.е. са се заинтересували. Чрез определени техники може да се проследи и до колко продажби е довела рекламата. Тя е рекламата, която най-лесно може да бъде засечено дали е стигнала до целевата си група.

4) Специалистите ходят в специализираните сайтове.
Много хора си мислят, че супер хакерите посещават тайни форуми и сайтове където разменят информация и знания. Или, че икономистите например постоянно “висят” в икономическите портали – и само там. Истината е, че и те като всички други хора четат новини, търсят информация – посещават различните портали и сайтове.

internet marкетинг заблуди

5) Жените са по слабо активни в World Wide Web.
Мнозина вярват, че в Интернет се подвизават предимно момчета и млади мъже, най-вече компютърни маниаци. Това не е така. Съотношението между мъже и жени в Интернет е приблизително 1: 1.

6) Интернет ползват само младите хора.
В Интернет бяха само младите преди няколко години. Днес Мрежата се посещава и от много хора над 60-годишна възраст, а някогашните “млади” вече са хора в зряла възраст, за които Интернет е станал начин на живот. И те ще стават все по-голям процент от потребителите на уеб услуги.

 

чудеса.нет  


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Митове за интернет рекламата - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: