Велика глупост или краен фашизъм ?

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

В Ню Джърси семейство дава на децата си имена, разбунили духовете. Малкият син носи сочното име Адолф Хитлер. Другите им две момиченца се казват ХонсЛин Хинлер Джанин (алюзия за Хайнрих Химлер) и Джойс Лин Арийска Нация Кемпбъл.

Лошо няма би казал някой. Демокрация е – можеш да си кръстиш детето както пожелаеш. И в България по улиците мятат крачоли не един Сталин, Винету, Петкан и няколко Исус Христосовци. Съвсем скоро ще се издават брачни свидетелства, където Росарио ще встъпва в брак с Касандра и това хич няма да са откъси от латино сериал.

 

 

Въпросното семейство на Хитлер /младши/ обаче придоби слава преди повече от месец след като сладкар отказа да изпише на тортата на рождения ден на момченцето “Честит рожден ден, Адолф Хитлер”. Тази тяхна слава явно е провокирала проверки и сега децата са отнети от родителите им. От полицията не съобщават подробности около това, което е наложило разделянето на децата от семейството им, единствената информация, която дават на медиите е, че отнемането на опека не се дължи единствено на имената на малките.

Гледай ти докъде може да докара един надпис на торта! Вместо кротко да си вземат сладкиша и у дома да си изрисуват свастика се стигна до подобни неприятни последици.

Но ако се абстрахираме от съдбата на децата остава въпросът що за разбирания и интереси могат да подтикнат двама млади хора да са толкова лоялни към Хитлер. Нямат ли си баби и дядовци, които да зарадват, че се налага да продължат името на масов убиец? Крайни фашистки разбирания ли се крият зад действията им или наивна глупост?


Истината е, че когато се кръщава дете трябва да забравим религиозните, политическите си и каквито и да е други пристрастия. Стар като света е и въпросът дали името прави човека или човекът името. Нелепо е някак човек с името Исус Христос да приеме будизма. Това разбира се е само пример за отговорността ни като родители как избирайки име не бива да натоварваме детето си с карма и разбирания.


Силва Коен

 

 

 чудеса.нет 

 


Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: