Бирата е полезно питие, необходимо на организма

( Votes )
Оценка на читателите: / 20
Слаба статияОтлична статия 
бирата е полезна

Изследователски екип от испанския Университет на Гранада стигнал до заключението, че бирата е полезно питие, необходимо на организма.

Екипът провел серия от тестове и установи, че 0, 5-0, 6 литра бира след спортни упражнения или тежки физически натоварвания, възстановяват по-бързо и по-добре водния баланс в организма, отколкото обикновената вода, пише британското издание The Daily Mail.

В експеримента участвали 25 студенти-доброволци /кой студент би отказал безплатна бира? : ) / , които били карани да бягат по “степ-пътечка” при температура от 40 С°, докато не се почувстват на границата на изтощението.
 

След края на упражнението били измервани степента на обезводняване на организма, нивото на моторните функции и способността за концентрация на всеки от изследваните. След това половината студенти изпивали по една бира, а контролната група – същото количество вода, след което всички можели да пият неопределено количество вода. Повторните изследвания показали, че пилите бира са възстановили баланса на течностите в организма си много по-добре, отколкото пилите само вода.

Според учените, солите, захарите и СО2 от газировката на бирата, помагат за по-доброто усвояване на течността от организма. Освен това въглехидратите, които съдържа пивото, възстановяват изгубените по време на физическите усилия калории.


бирата е полезнаОбикновено за час интензивна физическа активност, човек губи средно около 1 литър вода, посредством изпотяването. В тази връзка, испанските учени препоръчват консумирането на умерени количества бира – половин литър за мъжете и 0, 25 л. за жените дневно, като част от оптималната диета за атлетите и като начин за поддържане на водно-солевия баланс на организма.

Така, че не се чувствайте виновни когато си отворите биричката. Тя е полезна за оводняването на организма.


Силва Коен

 

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Бирата е полезно питие, необходимо на организма - 4.8 out of 5 based on 20 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: