10 ХРАНИ, КОИТО ПРИЛИЧАТ НА ОРГАНИ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО И ГИ ЛЕКУВАТ

( Votes )
Оценка на читателите: / 12
Слаба статияОтлична статия 
храни приличащи на органи 

Представяме ви 10 храни, които приличат на човешки органи и са изключително полезни за тяхното лечение. Според хората, придържащи се към аюрведата и здравословното хранене Природата ни дава знак за кой орган, коя храна е полезна.

1. Орехите - мозък


храни приличащи на органи

Всеки веднага се досеща, че орехът прилича на човешкия мозък. Доказано е, че със своите омега-3 киселини, антиоксиданти, фолиева киселина (витамин В9) и витамин Е е изключително полезен за мисловната дейност и човешкия мозък. Шепа орехи на ден ще подобрят работата на вашата „сметачна машинка“ и ще ви накарат да се чувствате концентриран и зареден с внергия.

2. Морковите – очи


храни приличащи на органи

Разрязаният морков наистина наподобява око. Вгледайте се добре и дори ще видите "ириса" и "зеницата". Бета каротинът, който придава оранжевия цвят на моркова, спомага за поддържането на добро зрение, предпазва от дегенерация на макулата и от образуването на перде. Все пак не прекалявайте с морковите, тъй като бета каротинът се натрупва в организма и води до оранжев цвят на кожата.

3. Грейпфрут – гърди


храни приличащи на органи

Грейпфрутът и въобще всички цитруси наподобяват женските гърди. Тези плодове подпомагат движението на лимфата. Според д-р Моулави, "грейпфрутът съдържа съединения, наречени лимоноиди, които пречат на развитието на рака."

4. Целина – кости


храни приличащи на органи

Стъблото на целината е дълго и умерено твърдо и напомня кост. Именно за човешкия скелет е изключително полезен този зеленчук. Целината съдържа силиций, който е част от структурата на костите. Ето и един удивителен факт: костите съдържат 23% натрий. Същото е съдържанието на натрий и в целината.

5. Домат – сърце

храни приличащи на органи

Доматът удивително прилича на човешкото сърце. Доматите са полезни, тъй като съдържат  ликопен, който им придава червения цвят. Учените твърдят, че консумацията на ликопен намалява риска от сърдечни болести. Доматите са отличен източник и на витамин C, който също играе голяма роля за здравето на сърцето.

6. Гъба – ухо


храни приличащи на органи

Разрязаната гъба удивително  прилича на ухо. Именно за нашите уши особено полезна малката гъба! В тях има витамин D, който е жизнено важен за предпазване от загубата на слуха. Консумирайте гъби, за да чувате добре!

7. Авокадо – матка

храни приличащи на органи
Формата на авокадото наподобява формата на утробата и шийката на матката. В същото време, авокадото балансира хормоните и предпазва от рак на шийката на матката. И знаете ли още какво? Нужни са точно 9 месеца, за да се развие плодът в матката, нали така? 9 месеца са нужни и на авокадото, за да се превърне от цвят в зрял плод!

8. Джинджифил – стомах


храни приличащи на органи

Джинджифилът не само прилича на стомаха, но и подпомага храносмилането. Растението е използвано от векове като естествен лек при проблеми със стомаха. Антиоксидантът джинджерол, който придава специфичния му вкус, действа ефективно срещу гадене и повръщане.

9. Грозде – бял дроб

храни приличащи на органи 

Гроздето напомня алвеолите в белите дробове. Те позволяват на кислорода да преминава от дробовете в кръвта. Диета, богата на свежо грозде, намалява риска от рак на белите дробове! Гроздовите семки съдържат вещество, наречено проантоцианидин, което влияе изключително благоприятно върху астмата, предизвикана от алергии.

10. Сладък картоф – панкреас

 храни приличащи на органи

Сладкият картоф е като човешкия панкреас. Освен това, стабилизира нивата на кръвната захар. Сладките картофи са естествено богати на витамин B6, който доказано потиска развитието на рака на пакреаса.

автор: Ерин Янус, spiritscienceandmetaphysics.com

 

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

10 ХРАНИ, КОИТО ПРИЛИЧАТ НА ОРГАНИ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО И ГИ ЛЕКУВАТ - 4.3 out of 5 based on 12 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: