Сексуалността влияе ли се от външният вид?

( Votes )
Оценка на читателите: / 20
Слаба статияОтлична статия 
 
секси външен вид
Отвсякъде ни връхлитат реклами, които внушават, че сексът е единствено за младите и красивите.
Външното до такава степен е взело превес над всичко друго в областта на секса, че съвсем естествени изглеждат думите на банковия служител, който убеждава 30-годишната претендентка за ръката му да не се замисля, тъй като нейната „потребителска стойност" ще пада с всяка следваща година, пропорционално на бръчките, килограмите и целулита й. На свой ред пък „потребителската стойност" на мъжа се очаква да нараства с годините, тъй като и неговите доходи пропорционално нарастват. Неусетно най-интимната връзка между хората се е превърнала в публична изява, подчинена на строг външен канон, който повелява как трябва да изглежда „истинският мъж" и „истинската жена" и какво те „трябва" да правят, за да са перфектни любовници.
Логиката на тази проста аритметика търси баланса между моите пари и твоята хубост и сексапил. Изглежда съвсем разумно, прагматично и... нечовешко.

Нима човек е „потребителска стойност", която слагаме в „потребителската си кошница" и след употреба изхвърляме в контейнера за разделно събиране на сексуални отпадъци? Ако това е така, то какво да правят осемдесетте процента от хората, които не пасват на медийните стандарти за красота? Да отиват направо за рециклиране или да са доволни, ако някой ги вземе за „временно ползване". Какво остава и за неплатежоспособните може, които не могат да си позволят последна генерация красавици. Освен да разчитат на преоценените или „втора употреба" жени, друг избор сякаш нямат, докато не станат по-състоятелни.


Най-важните неща се виждат със сърцето
Слаба Богу, и по отношение на сексуалността живеем в паралелни светове и пазарната мания все още не е заразила всички. Все още се намират хора, които вярват на „Малкият принц" и увереността му, че най-важните неща се виждат не с очите, а със сърцето. Ако и вие сте от това малцинство, сигурно сте разбрали, че еротичният потенциал на човека (мъж или жена) не зависи от телесните му обиколки, размера на достойнството или портфейла му, а от това, което е в състояние да даде от себе си в една връзка.

Когато се чувстваме добре в собствената си кожа и със собствената си душа, ние излъчваме чар, достъпен само за познавачите. Тогава сме открити и за еротичното излъчване на другия. Така магията се получава и без подкрепата на афродизиращата индустрия. Ако обаче нямаме доверие на собствената си оценка за нещата и чакаме непрекъснато някой отвън да ни ориентира, то със сигурност ще търсим окосмени и плешиви мъже, защото те били по-сексуални, или пък по-грозновати жени, тъй като по-общото мнение е, че те се стараели повече в леглото. Масовата ни култура все повече става „култура на видимото". И то на това, което се вижда „от пръв поглед", тъй като нямаме повече време да се вглеждаме. Това все по-често ни изправя само пред фасади и декори, зад които стои единствено фантазията ни. За тази бутафория не малък принос имат и медиите, които под претекста, че „това се търси", предпочитат да сервират по повърхността, вместо да направят усилие за навлизане в същността. Не превръщайте визията във фетиш!  Не искам да бъда разбран погрешно - 80% от информацията ни за света е визуална и това неизбежно определя огромното значение на видимото. От добрия ни външен вид зависи самочувствието ни и първото впечатление, което създаваме в околните. Приемането на собственото ни тяло е важна предпоставка да се чувстваме комфортно в интимна ситуация. Освен всичко останало, добрият външен вид е условие и израз на доброто ни здраве, добрия тонус и самочувствие. Привлекателната външност не е само въпрос на даденост, но и резултат от съзнателните ни усилия и грижи за собственото ни благополучие.

 чудеса.нет 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Сексуалността влияе ли се от външният вид? - 4.3 out of 5 based on 20 votes
Коментари (1)
:)
1 Четвъртък, 02 Октомври 2014г. 16:25ч.
anni
hah :)

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: