Страхотни идеи за Коледната и Новогодишната трапеза

( Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Специални благодарности на Димитрина Игнатова Цонева за идеите за Коледни и Новогодишни салати и украси на празничната маса.

Коледна и новогодишна трапеза идея

 Коледните и новогодишните празници са специални, защото това е времето, в което сме със семейството си. Това е времето, когато майките, съпругите, бабите и жените в къщата показват своята любов творейки уют и усещане за семейственост. Един начин да направите тези празнични дни е като готвите вкусотии и украсявате къщата и празничните трапези. Ще знаете, че сте се справили, когато само спомена за тези празнични дни, карат вашите близки да преглъщат.  Ние от ламята.ком, както винаги, ще ви бъдем от полза и ще ви предложим оригинални за Коледните и Новогодишните трапези.   

1. Салата ЧАСОВНИК

салата часовник с яйца

Ще са ви необходими 6 сварени яйца, разрязани наполовина. Надписите можете да изрежете от капия или да направите с кетчуп. Стрелките също са от маринована капия, но можете да използвате и цели морковчета. 

2. Салата СВЕЩИЧКА в празничната нощ

Салата свещ

Тайната се крие в парче кашкавал, печени чушки и венец от магданоз. Тази красива украса можете да направите върху салта тип руска или мексиканска, но може да е и просто декорация в чиния. 

3. Салата ЕЛХИЧКА 

декорация екхичка

Използвайте магданоз, морковчета и звезда, която можете да изрежете от маринована капия. В показаната снимка салатат е с варено цвекло и звездата е от варено цвекло. 

4. Салата Запалени СВЕЩИЧКИ

Свещички на масата

Изрежете кашкавала и го оваляйте в настъргани парченца кашкавал или сирене, направете пламъка от капия. Зеленината отново е копър, а гирляндите оъ зрънца нар. 

5. Салата ПТИЧКА на клонка

Птичка на клонка салата

За да направите украсата на салатата си с тази красива птичка, трябва да имате усет към декорацията и сръчни ръца. Ще са ви необходими ситно нарязани/настъргани маслини, капия, кашкавал. Самите клонки са направени от тънки парченца колбас, а игличките от кората на краставица. Зрънцата нас довършват декорацията.

6. Салата КАМБАНКИ

Салата камбанки

Тънки ленти кисели краставички. Иглички от кора краставица, зрънца нар и кашкавал е всичко необходимо, която можете да използвате, за да декорирате тази красива и забавна КОледна или Новогодишна салата. 

7. Салата КОЛЕДНА ЕЛХА

Салата коледна елха

Картофеното пюре оформете като конус. Украсете с царевица, варени броколи, звезди от кисели моркови, чери домати. Отстрани наредете резени краставижа и ги застъпете с половинки чери доматчета.

8. Салата ИГРАЧКА за елхата

салата коледна играчка

Използвайте фантазията си. С помощтта на резени маслини, грах, моркови, царевица и маьонеза ще направите неповторим шедозовър. МОжете да включите и други родукти и наистина да направите фурор на празничната вечеря. 

9. Елхички за декорация
елхички от краставица

Страхотна и лесна идея, която ще създаде настроение във всяка чиния. Пробвайте и няма да съжалявате!

10. Коледна елха от лека чиния

салата коледна елха

Интересния ефект се създава от подредбата и украсата на салатата. Отдолу може да се използва всяка майонезена или млечна салата. Би станала чудесна със салата "Снежанка".

Силва Коен
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Страхотни идеи за Коледната и Новогодишната трапеза - 4.4 out of 5 based on 7 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: