Украса на питка - курс за напреднали

( Votes )
Оценка на читателите: / 23
Слаба статияОтлична статия 
 Правенето на питка е ритуал, в който майсторките втъкават и частица от себе си. Месенето на тестото, тънкостите на премятанията, грижата на затоплянето докато втасва тестото рядко са описани в многобройните рецепти. Да се омеси хубава пита е майсторлък, който се учи само ако учителя е решил да разкрие пред теб своите тайни. А това става докато си гледала как мама и баба са го правили - месили са хляб с любов за цялото семейство.

Украса на пита


Първата питка е ЗЛАТНАТА РИБКА. Прекрасно изпълнение и много красота в едно!

От една страна омесването на пухкаво тесто и неговото изпичане са част от вече споменатия майсторлък, а от друга е важно как ще бъде украсена питката. Защото храненето започва с първия поглед. С онази радост, която създава красивата пита. С аромата на прясно изпечен хляб. 

В тази статия ще се опитаме да съберем редица снимки, с които да ви помогнем да украсите питата си, по начин който да я направи незабравима. 
украсяване на питки

Представяме Ви и Пита Житни класове. Наистина красива и стилно пожелание за плодородие на всеки!

Украсени питки

Ето и една питка Плодородие. Идеята с житните класове отново е съчетана с допълнителна украса.

Ukrasa na pitki

А виждали ли сте такива Рисувани питки? Допада ли ви хляб / питка с таква украса? Сега ще ви разкрием тайната на нейната направа, а вие се заемете да сътворите красота.
След като омесите питката по любимата ви и позната рецепта я оформете в овал или друга желана форма. Изпечете тестото почти до готовност т.е. да придобие онази приятна светло – розова коричка. Докато се пече питката смесете 1 жълтък и 2 ч.л. разтворимо кафе, размити в малко вода. Когато заухае на печен хляб и коричката придобие хрупкавост извадете питката от фурната и бързо направете желаните рисунки отгоре с четка, специално подготвена за това и сложете питката да се доопече. Ако пък ви е трудно да измислите рисунка или не сте много добър художник, то може да си разпечатате от интернет готови шаблони на картинки. 

Питка Розов храст

Едо и украсата на една много лесна и ефектна и красива пита - Розов храст. Самите рози са направени от подредени парчета тесто изрязани с кръгла форма, а листата се правят като се изрязавт полумесеци с кръгла и накъдрена форма. Ако нямате накъдрена форма може да използвате идеята за нарязване с ножицата по края от питка Житни класове. 

Снимайте и ни се похвалете с вашите произведения!

Силва Коен

Незабравима погача / пита за празник и душата

 
 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Украса на питка - курс за напреднали - 4.4 out of 5 based on 23 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: