Нежна подредба и украса на масата с цвете за всеки

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Нежна подредба на официална маса
Подредбата
и украсата на масата са не по-малко важни от гозбите, които ще сервирате. Принципно трябва да изберете какъв цялостен облик на празничната трапеза искате да постигнете. Вариантите са: украсата да е концентрирана в средата, а местата, чиниите, чашите и приборите на всеки ваш гост да са в сингхон с красотата в центъра, или да направите индивидиално красиво кътче на всеки седнал край масата. 
Ние от Lamqta.com ще ви помогнем и ще ви дадем няколко брилянтни идеи.

Като начало прегледайте сервизите, в които ще сервирате гозбите. Вижте техните цветове и нюанси. Изберете подходяща покривка и салфетки. След това изберете украса според сезона - лале, стръкче фрезии, клонче хризантеми, китка дребни рози и т.н. Може да използвате идеята с изкуствени цветя или такива от хартия.  

В официалния етикет салфетките винаги са платнени и колосани, но е напълно възможно да ги подмените с плътни хартиени салфетки. Саветваме ви да изберете едноцветни такива, тъй като въпреки, че се продават наистина красиви салфетки, то украсата ви няма да изпъкне върху тях. 

Изберете си начин, по който да сгънете салфетките и поставете цветето, клонката или декорацията отгоре. Изберете с какво да създадете усещането, че стръкчето е привързано. Можете да използвате панделка или лента в подходящ цвят, канап, декоративни влакна или ако не разполагате с такова, можете да използвате за "привързване" увивно растение, стрък мека трева и т.н. 

Нежна подредба и украса на масата с цвете за всеки

Ако сте използвали живи цветя, е важно да ги поставите върху салфетките непосредствено преди пристигането на гостите. Розите, фрезиите и други цветя бързо клюмват и увяхват ако останат без вода повече от 20-30 минути. Така ефектът ще се загуби и вместо красота и свежест на официално подредената маса, гостите ви ще получат увяхнали цветя. Маковете и цветята с нежни листа като тях са абсолютно неподходящи за идеята, тъй като за броени минути клюмват. 

Декорация на официална маса

Също така не забравяйте да подсушите цветята преди да ги поставите върху салфетките, за да не оставят мокри и неприятни петна върху тях. 

салфетки с цветя за гостите

Важно е след като гостите ви се настанят да сложите на масата или в близост до нея съд,с вода, в който да поставят живите цветя. 

подредба на официална маса

подредба на празнична маса

украса на маса
Декорацията с цвете е наистина впечатляваща и не особенно скъпа.

декорация с маргаритки

Приятно изкарване! 

Силва Коен


 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Нежна подредба и украса на масата с цвете за всеки - 3.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: