Панкреатитът атакува чревоугодниците

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Лакомниците винаги рискуват да подложат на сериозно изпитание задстомашната си жлеза

Болките, предизвикани от панкреатита, винаги се появяват малко по-високо от пъпа, обхващат целия пояс и атакуват ребрата най-често от ляво. Възможно е да започне да ви се гади, да повръщате, да получите разстройство и да ви се подуе коремът. Понякога пада кръвното налягане, започва да прескача сърцето. Ако ви измъчват подобни симптоми, значи наистина може да страдате от панкреатит и трябва да се обърнете към лекар за точна диагноза. Направете си изследване на задстомашната жлеза.

Много често дори и лекарите бъркат панкреатита с гастрита и дори с язвата на стомаха. Затова е най-добре първо да изследвате задстомшната си жлеза и да си направите ендоскопско изследване на стомаха. Само така ще можете да започнете подходящо лечение. А на вас такова явно ви е необходимо, щом почти всяка вечер имате болки. Това значи, че имате проблем и ще трябва да се справите с него. Но преди това уточнете диагнозата си.


СЛЕД ОСТЪР ПАНКРЕАТИТ СЕ ОБРАЗУВА ЛЪЖЛИВА КИСТА


Ако при остър панкреатит болният започне да се лекува с консервативни методи от народната медицина, ще е направо престъпление към собственото му здраве. Кистата на задстомашната жлеза се отстранява хирургично с тежък следоперативен период с дренажи и специална връзка със стомаха или с червата. Тази киста се образува след прекаран остър панкреатит, разполага се под стомаха, и се нарича лъжлива, защото няма стени, а само епителни клетки. Секретът се намира в плътна капсула, която може да се пробие всяка минута, а това е много опасно.

Лъжливата киста се открива най-бързо и най-точно с помощта на компютърна томография. Става въпрос за рентгенологично изследване, което дава възможност да се получи изображение на органа като разрез и да се изследва по този начин коремното пространство.


чудеса.нет

Панкреатитът атакува чревоугодниците - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: