Десет съвета да избегнете рака

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

десет съвета да избегнете рака
Наричат го „Чумата на 21 век”. Покосява деца, млади и стари. Медицината е напрегнала всички усилия да се пребори с него. Около 2% от населението на европейските страни боледува от онкологични заболявания. Водеща причина за смъртта на хората над 40 годишна възраст в Европа са злокачествените, наред със сърдечно-съдовите заболявания. Тенденцията на заболеваемостта от рак през последните години показва бързо нарастване.


Жените до 45-годишна възраст боледуват по-често от рак от мъжете. След тази възраст картината е обратна. България стои в средни позиции по отношение на онкологичната заболеваемост в света. С най-високи стойности е тя в бившите окръзи с най-голяма индустриализация и урбанизация - Пловдив, София, Варна.

Универсално лекарство срещу раковите заболявания все още не е измислено, но се знаят кои са рисковите фактори, които провокират неправилното делене на клетките..

Яжте повече плодове и зеленчуци
Предполагам ви е омръзнало да слушате за ползата от приемането на пресни плодове и зеленчуци. Тогава е време да и вие да похапвате 5-6 пъти на ден плодови или зеленчукови салати. Зеле, броколи, моркови, лук, чесън, жълти и червени плодове – кайсии и портокали. Статистиката показва, че при вегетарианците рискът от ракови заболявания намалява с 40%. Не забравяйте да полеете салатите със зехтин, той е изключително полезен при борбата с туморните клетки.


търсете положителни емоции
Търсете положителни емоции, избягвайте отрицателните
Изследванията доказват връзката между развитието на туморите и отрицателните емоции. Не позволявайте на обидата да разяде душата ви – изяснете си ситуацията и се успокойте. Провокирайте сами положителни емоции и гледайте по-оптимистично на живота.

Стойте по-далеч от пушачите
Ако никога не сте докосвали цигара, но често вдишвате цигарен дим, това е достатъчно да увеличите вероятността от рак на белия дроб.

Намалете алкохола
За влиянието на алкохола върху туморните заболявания все още има много спорове. Според някои, алкохолът увеличава нивото на естрогена в кръвта, което стимулира развитието на тумора. Според други, ежедневният прием на до 2 чаши червено вино ще ви поддържа здрави и жизнени.

Не прекалявайте със слънцето
Ултравиолетовите лъчи са един от основните фактори, които предизвикват рак на кожата. Използвайте слънцезащитни кремове. Мислете особено за децата – изгарянията повишават риска от рак на кожата в по-късна възраст. Все пак лечението на кожния рак е над 80% - медицината при него е постигнала съществени победи.

Контролирайте теглото си
При пълните жени, нивото на естрогена е по-високо, което е един от основните фактори, предизвикващи рак на гърдата. Най-ефективният способ е да свалите излишните килограми, като намалите животинските мазнини.

По –малко сол
Това, че солта в големи количества повишава кръвното налягане, знаят много хора, но че тя разяжда стомаха и може да предизвика рак, е известно далеч не на всички.
съвети против рак
Да живее рибата
Постарайте се да замените част от месните продукти с орехи и риба. Големи количества рибено масло могат да предотвратят увеличаването на туморите.

Да - на соевите продукти
Японките много рядко страдат от рак на гърдата, същото може да се каже и за вегетарианците. Може би причината се крие в големите количества соеви продукти, които те консумират. Учените са открили, че при хората, които приемат повече такива продукти, нивото на хормоните се променя така, както ако приемат противораковото лекарство тамоксифен.

Пийте зелен чай
Ползите му са хиляди – ще ви възстанови и излекува, ще пречисти организма ви и ще ви тонизира.Изключително полезен както за профилактика на раковите заболявания, така и по време на лечение е сиропът от чер бъз.
Приготвя се така: Бере се като узрее /края на август – началото на септември/.Оронват се зрънцата и се сипват в 3 л. буркан 2 пръста зрънца, 2 пръста захар пак зрънца пак захар до напълване. Слага се на слънце и сутрин и вечер се разбърква с дървена лъжица. След 8-10 дни се прецежда през марля и се съхранява в стъклени бутилки на хладно. Пийте 3 пъти на ден по 1 супена лъжица преди хранене сироп от черен бъз.

И запомнете – дори и да сте вече болен или да се разболеете, от вас зависи дали това ще е присъда или само диагноза. Успех с борбата!

Силва Коен

 


 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Десет съвета да избегнете рака - 4.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: