Простички трикове за намаляване на апетита

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Диетите за определено време не дават трайни резултати. И се налага отново и отново да се лишавате.

Налага се да си изградите режим на хранене, който да ви дава всички необходими хранителни вещества, да ви дава достатъчно енергия, без да е в излишък и да не сте вечно гладни.

Не звучи трудно, трябва само малко постоянството и нещата се нареждат.

Най-големи трудности се срещат в началото на всяка смяна на режима на хранене с пристъпите на глад, които се контролират доста трудно и които се оказва препъни камъка на всяко подобно начинание.

Предлагаме Ви няколко изпитани и лесни начина да овладеете първоначалните пристъпи на глад, които е вероятно да ви се случат, защото вие вече не слагате в устата си каквото ви попадне.

Поставете си ясна цел

Важното е да си определите срок, за който да спазвате новия хранителен режим. Дори в началото този срок да е в рамките на няколко дни или съвсем кратък период от време.

В края на въпросния период, разбира се, ще удължите с още няколко дни и така, докато свикнете да се храните по новия начин.

Мотивация

Всеки път, когато ви се прииска да се натъпчете като за последно с хляб, пържено месо и картофи с майонеза, си спомнете, че новия ви хранителен режим ще ви помогне да се чувствате и да изглеждате по-добре. Представете си как ще изглеждате. Почуствайте промяната.

Не се обвинявайте

Случва се да поддадете на изкушението и да хапнете нещо от „забранените храни“. Важно е да запомните, че едно хранене няма да провали усилията ви.

Не се обвинявайте и не се наказвайте с глад или допълнителни тренировки. Това ще ви вкара в порочен кръг на преяждане и лишения, от който се излиза трудно.

Няма смисъл да изпитвате вина и да сте гузни. Махнете с ръка и продължете напред със здравословното хранене.

Закусвайте

Закуската е най-важното ядене за деня и никакви оправдания като „нямам време“ и „не ми се правят сандвичи“ няма да ни минат.
Казвали сме го много пъти, но няма да ни омръзне да го повтаряме, докато не се уверим, че всички закусвате прилежно.

Внимавайте какво пазарувайте. Вземайте само здравословни храни и продукти

Изхвърлете всички полуготови храни от хладилника и ги заменете с пилешко месо, плодове, зеленчуци, яйца и риба.

Изхвърлете от шкафа махнете вафлите, сухите пасти, шоколадовите десертчета и на тяхно място сложете ядки - по възможност сурови.

Ако сте на работа и ви обхване "вълчи глад" дъвченето на ябълка или морков следобед е много по-полезно от дъвченето на бисквити.

Разпознайте глада

Има голяма разлика между това да изпитвате глад или просто да ви се яде нещо.

Можете да разберете лесно дали органзимът ви има нужда от храна или просто ви подвежда, като си представите сочна пържола и салата.

Ако картинката предизвика приятни емоции у вас и ви се прииска моментално да изядете въпросната пържола, значи ви е време да се храните отново.

Ако видът на месо обаче не ви хареса, значи мозъкът ви се опитва да прецака диетата ви, като ви кара да ядете нещо сладко. В такива случаи трябва да се разсеете за известно време.

Пийнете вода, правете нещо различно, разнообразете се. Чувството ще изчезне от самосебе си.

Има няколко основни правила, които трябва да спазвате:

-Радвайте се на храната. Удоволствието от яденето не бива да изчезва, само защото сте на диета. Има стотици вкусни и полезни храни.

-Не гладувайте. Организмът ви после ще си навакса всичко, при това с допълнение.

-Хранете се често,но на малки порции.

-Спортувайте. Без движение всяка диета е наполовина по-малко ефективна.
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Простички трикове за намаляване на апетита - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: