Единственият известен случай

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Знаете ли коя е Джой Адамсън? Може би знаете, но за тези които чуват името и за пръв път разяснявам - Джой Адамсън и съпругът й Джордж била сред най-известните консерватори на 60-те. Родена в Австрия, Джой отишла в Кения, тогава британска колония, през 1937 година. Тя се омъжила за Джордж Адамсън, британец, през 1944 година и започнали да живеят заедно в Кения. Завършена художничка, тя специализирала в събирането и илюстрирането на африкански цветя. Семейство Адамсън осиновили Елза, лъвче, през 1956, след като Джордж убил майка й лъвица при самозащита. По-късно тя написала много книги за африканските лъвове. Нейните отношения с лъвицата са станали емблематични за опитомяването на диво животно.


В никакъв случай не искам да омаловажа делата на известната дама, но разказа по-долу ме разсмя и реших да го споделя с вас:

Младият Джералд Даръл разказва за вълнуващата си среща със сър Джулиан Хаксли - изтъкнат природолюбител и негов кумир:

— Като става дума за снимки, Даръл, — каза той в края на моето гостуване, — гледахте ли филма, дето младия Атънбъро направи в Африка за онази лъвица… как се казваше… Елза? Дето госпожа Адамсън я отгледа.

— Не, сър, — отвърнах аз. — За съжаление съм го пропуснал.

Той погледна часовника си.

— Тази вечер ще има повторение по телевизията, искате ли да го гледаме?

Най-великият от живите английски биолози и аз наместихме столовете си пред телевизора. Хаксли го включи. Гледахме в пълно мълчание как Джой Адамсън гони Елза, как Елза гони Джой Адамсън, как Джой Адамсън лежи върху Елза, как Елза лежи върху Джой Адамсън, как и двете се гушкат на леглото и т.н. В края на филма Хаксли се пресегна и изключи телевизора. Аз мълчах, изчаквайки неговия коментар. Замислен сър Джулиан изведнъж се обади:

— Знаете ли, Даръл?

Аз почтително се приготвих да изслушам цял куп дълбоки и проницателни размисли на великия учен за поведението на животните.

— Да, сър? — попитах развълнувано.

— Това е единственият известен ми случай на лесбийство между жена и лъвица.

 


Силва КоенПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Единственият известен случай - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: