За бездомните кучета със смесени чуства

( Votes )
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
за бездомните кучетаФакт е, че те създават проблеми и нараняват хора в цялата страна. Да, въпроса за бездомните кучета е многократно обсъждан и предъвкван в медиите, но нещата винаги са се свеждали до бездомните гадинки в столицата.

Възрастен дядо, живеещ в старчески дом бе нахапан от бездомни кучета докато се разхождал в града. Бърза помощ отказала да пристигне с обяснение, че това не е живото-застрашен случай. За съжаление това не е новина от жълт вестник, а действителността около мен. Тази случка разбуни духовете и всеки разказваше за подобни инциденти станали с него или близките му.

 

 


Природозащитниците и любителите на животни намират хиляди доводи, за да оправдаят кучетата. От друга страна в нета вече е факт Клуба на пострадали деца от безстопанствени кучета. Снимките на нахапани и стресирани деца някак натежават над хуманните приказки на любителите.

С настъпването на зимата бездомните кучета започнаха да се събират на групи и вероятно изнервени от студа и съпътстващия ги глад стават по-агресивни. Внимание на проблема с многобройните бездомни кучета се обръща едва когато се случи нещастен инцидент. Нима трябва някой да пострада за да вземем мерки за очеваден проблем?


за бездомните кучетаНо по света има град, който ще успее поне в близките няколко години да се погрижи подобаващо за безстопанствените животинки. Щедър пенсионер от Северна Италия остави на кучкарник от град Монца състояние за 1 милион евро. Средствата са под формата на акции. Желанието на пенсионера е с тях да се изгради нов приют за бездомни кучета.

„Криза или не, кучкарникът ще бъде изграден“, обеща кметът на Монца Марко Мариани.

Щедрият пенсионер, любител на животните се казва Родолфо Роа и е родом от Генуа. Той е починал през пролетта на 2008, малко преди да навърши 90 години. Приживе обичта си към кучетата е изразявал с грижата за своя собствен домашен любимец и от любов към него решил да остави на приюта за кучета част от имуществото си.

Някак обаче не можем да седим и да чакаме щедри хора да дарят такива големи суми за кучкарници във всеки град. Трябва като общество да намерим решение и да вземем мерки, преди да се разделим на привърженици и противници и всеки лагер да започне собствена кампания по изтребване или обгрижване на бездомните животни.Силва Коен

 

 

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

За бездомните кучета със смесени чуства - 3.3 out of 5 based on 6 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: