Отгледани от животни: Момче-птица може само да чурулика

( Votes )
Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 

мпмче - птицаВ историята на човечеството има не малко случаи на деца отгледани от животни. Ще се опитаме в няколко поредни статии да ви предадем най-интересните и фрапиращи случаи.

Момче, страдащо от „синдрома на Маугли" и комуникиращо с околния свят само с чуруликане е открито във Волгоград, съобщава руският вестник „Правда".

7-годишният Ваня Юдин е прекарал целия си досегашен живот в апартамент, пълен с птици, а майка му го третирала като един от домашните си любимци.


Момчето-птица е било откъснато в продължение на години от околния свят. Вследствие на изолацията детето развива „синдрома на Маугли", по името на героя от романа „Книга за джунглата", който израства сред вълци, а след това се връща при хората. Според „Правда" 31-годишната Светлана Юдина не говорела със сина си и това го принудило да комуникира основно с птиците, като научи техния език. Майката на момчето-птица се интересувала повече от пернатите, отколкото от сина си, и така го превръща в истински Маугли.

Момчето-птица е открито случайно в началото на февруари т.г. от волгоградски социални работници, които се натъкват на потресаваща гледка.

„Бяхме шокирани. Открихме Ваня в двустаен апартамент, чийто под беше покрит с птичи изпражнения и пера. Когато го заговорихме, той просто изчурулика", спомня си Галина Волская, социален работник в Кировски район, Волгоград.

Момчето-птица живее заедно с няколко дългоопашати папагала, декоративни рибки и заек. Освен за собствените си домашни любимци майката се грижела и за дивите пернати в квартала.


птици отглеждане дете

Социалните работници твърдят, че животните, с които живял малкият Ваня, се превърнали в рулеви модел и момчето започнало да копира несъзнателно поведението им. Така например когато момчето се чувствало разочаровано, че никой не го разбира, то започвало да маха с ръце, все едно пърха с криле.

След като провеждат специално разследване, властите установяват, че майката не е биела момчето-птица и не го е оставяла гладно.

Все пак Светлана Юдина била обвинена в немарливост, защото никога не разговаряла с детето си. Властите стигат до заключение, че Юдина е пропуснала да запише сина си на детска градина и вероятно от това са възникнали всички по¬нататъшни проблеми на момчето.

Светлана Юдина има друга версия за случилото се. Тя е шокирана от твърденията на социалните власти, които първи започнали да наричат сина й момчето-птица. Майката настоява, че малкият Ваня има проблеми с речта, но всичко друго е наред с него.

Според самотната майка проблемите на сина й започнали, когато баща му си тръгнал, както и след внезапната смърт на бабата и дядото.


дете свири като птица

Рускинята работела като продавачка на вестници и едвам смогвала да плаща наема на общинското жилище, в което живеела със сина си. Ето защо тя се обърнала към властите с молба наемът да бъде намален. От волгоградската община й отговарят, че единственото, което могат да направят, е да пратят сина й в приют.

„Дойдоха да огледат условията, в които живеем. Не им хареса това, че на прозорците няма завеси. Живеем сами и нямаше кой да поправи корнизите", обяснява Светлана.

След откриването на момчето-птица майката собственоръчно подписва документ, с който се отказва от родителските си права над него.

Майката настоява синът й да бъде записан в подходящо училище предвид специфичния му проблем.
В момента Ваня Юдин е настанен в приют. Момчето скоро ще бъде преместено в специализиран психотерапевтичен център.


Силва Коен

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Отгледани от животни: Момче-птица може само да чурулика - 3.6 out of 5 based on 10 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: