Подлец! Двоен подлец!

( Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Запознанство в автобус

- А Вие, красавице, какво ще правите тази вечер? 

- Ами, да помисля… В колко часа става ‘вечер’? 

- Ами… Да кажем от 19:00 часа нататък. 

- Към 19:00 часа вечерта си тръгвам от работа. Хващам автобуса. В него ще съм права и ще гледам с неприязън другите пътници. Не защото съм мизантроп, а защото ще съм уморена, а всички ще ме побутват и нито един гад няма да ми направи място да седна.

Когато се прибера у дома най-накрая — ще поседна за десетина минутки, а след това ще отида в кухнята да си приготвя вечеря. Ще изям храната си пред телевизора. И след това ще продължа да си седя пред телевизора. Дават някаква глупост, но нямам нищо за четене. Трябва да си купя нови книги, но все не остава време. И затова зяпам телевизора. След това ще реша, че не ми се мият съдове и ще ги оставя в мивката. Ще реша да ги измия утре сутрин. Самозалъгвам се. Няма да ги измия и на сутринта. Защото ще се успя, а и ще ме домързи. Та, докъде стигнах? А, да. Ще взема душ, ще си легна и дълго ще се въртя, мислейки си колко е гадно да живееш сам, и ругаейки на ум съседите, които вдигат шум и ми пречат да заспя. И след това ще заспя. Това горе-долу са плановете ми за вечерта. 


- Ха! А пък аз днес ще отида да вечерям на едно много приятно място, където готвят вкусно. Ще бъда с приятели. И те ще платят сметката, защотот те ме поканиха. След това ще отидем в клуб с много удобни дивани — сигурно го знаете, той е много популярен в момента. Там ще си седим кротко, ще слушаме джаз и ще пием вино. После може да поиграем малко билярд. А накрая ще се приберем по домовете си. Ще взема душ и ще си легна. 

сам в къщи


- Сам? 

- Защо сам? С приятелката си живея. Обичам я безумно. Просто днес тя е заета и няма да може да дойде с нас. 

- Мдам. Тя не може да дойде, а Вие каните мен? И казвате, че я обичате? 

- Нещо бъркате. Никъде не Ви каня. 

- Как… А ресторантът, джазът, билярдът? 

- Аз ще ходя там. Аз. Вие какво общо имате? Нали ще си ходите у дома. Да гледате телевизия. Нали само си говорим с Вас. Споделяме си. Не е ли яко? 

- Какъв сте подлец! Съвършен подлец! 

- Колко сте неадекватна! Сбогом! 

А вечерта по анцуг той дъвчеше макарони в кухнята, поглеждайки от време на време към телевизора. Припомни си как беше поднесъл непознатата девойка и за пореден път си каза, че да живееш сам е много по-спокойно. 

А тя, облечена в най-хубавите си дрехи, пиеше вино в модния клуб, слушаше джаз и мърмореше: 

- И къде сега е този подлец? Искам да му видя физиономията, а него го няма. Двоен подлец! Такава прекрасна вечер ми провали!


 
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Подлец! Двоен подлец! - 4.4 out of 5 based on 7 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: