Защо мъжът си отива?

( Votes )
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Случва се често да се огъваме под товара на грижите и задълженията. Случва се в работата да не върви, да живеем в състояние на перманентен стрес. Ставаме избухливи, нервни, небрежни, лишени от вкус към живота с една дума пленници на сивото всекидневие. Колко е хубаво тогава да имаш някой, който да те разбере, подкрепи, да ти даде емоционален тласък, за да излезеш от това състояние.

 


alt

 

В такива мигове, когато всички мрачни чувства те хващат здраво в мрежата си, търсиш спасение у дома, в обятията на най-близкия човек. Търсиш у него утеха, успокоение за наелектризираното си същество, ласка, съвет, оптимизъм. Тази нужда от обич и разбиране става все по-голяма и типична за света, в който бясното темпо на живот води до масови нервни натоварвания.

Жените имат в по-голяма степен природна готовност да предлагат емоционалната си подкрепа от мъжете. За това някои жени видимо се радват на непрекъснат успех сред мъжете. Терапевтичната практика показва, че жени, чиито контакти с мъжете са жизнени и вълнуващи, са се научили да изразяват мъжките и женските начала на своята индивидуалност изключително пълноценно. Жените, които сливат жизнените извори на тези две начала, са грижовни, деликатни, привлекателни, секси и същевременно енергични, активни, силни.


Именно това съчетание привлича мъжете.


 

alt

 Мъжът си отива, когато не открива споменатите черти у жената. Само за това ли?


Разпадането на връзката между мъжа и жената, която в началото е била обещаваща, не става под влияние на неведоми сили, които не могат да се обяснят и овладеят. Има редица сложни и променящи се взаимосвързаност.


Твърди се, че колкото по-интелигентно и фино скроена е една жена, толкова по-рискован е изборът й и поведението с избраника в емоционалния живот. Тук се намесват деструктивни предразсъдъци, митовете за мъжете, за техните предпочитания и изисквания към жените.


altЖените имат склонност да идеализират мъжете. Опознатият с времето мъж се оказва не толкова романтичен, а приземен, обикновен, от плът и кръв. Подсъзнателният стремеж към романтичен ореол независимо от будното житейско съзнание често води до незрялост на избора. А това завършва обикновено с разпадане на връзката, с раздяла.

 
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Защо мъжът си отива? - 3.0 out of 5 based on 4 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: