Съпруг за пръв път търси 107 годишна жена

( Votes )
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 

107 годишна жена търси за първи път съпругЖената се притеснявала, че се е превърнала в тежко бреме за племенниците и племенничките си, откакто на 102-годишна възраст си е счупила крака и е престанала да върши домакинска работа.
Новината за Ван Гуейин от Китай, която на забележителната възраст 107 години е решила да потърси с кого да сподели живота си и да се омъжи привлече вниманието ми.

Живота и е бил интересен и по нейни думи решението да не встъпи в брак било нейно и се дължало на страха и от брачните отношения. Родена в южната китайска провинция Гуейчжоу в семейството на търговец на сол, Ван Гуейин след смъртта на родителите си и по-голямата си сестра решава да отиде на село. До 74-годишната си възраст тя се препитава от земеделие.

 Неспособна повече да работи на полето, Ван Гуейин се мести при свой племенник в град Чунцин. Сега столетницата се тревожи, че е в тежест на близките си. "Племенниците и племенничките ми вече остаряха, а техните деца са свързани с новите си семейства", споделя 107-годишната китайка.


Местните управници съобщават, че с удоволствие ще помогнат на Ван Гуейин в търсенето на подходящ съпруг и съветват близките й да потърсят кандидати в домовете за стари хора.
 
За някого това е историята на една изкуфяла старица. За мен това е историята на едно сърце позакъсняло да търси взаимност. Давам си сметка, че Китай и китайските нрави и разбирания са твърде различни от това, което при нас възприемаме за нормално. Не мога да не си задам въпроса защо родителите не са оженили дъщеря си? Времената са били други, хората дори в Китай са ги омъжвали след уговорка. Истината е, че това не е важно. Важни са думите "Вече съм на 107 години и все още нямам съпруг. Какво ще стане с мен, ако не побързам и не си намеря мъж?”, в които има толкова вяра в следващия ден, толкова желание и очакване на поставена цел, колкото и двадесет годишно момиче не може да предложи.

Силва Коен

 


Съпруг за пръв път търси 107 годишна жена - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: