Как да превърнем стария шкаф в акцент на интериора

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

Помните ли онзи едновремешен шкаф, с който Ви е жал да се разделите, но и който не знаете къде да оставите – в килера, на тавана или вилата? Е, ние Ви предлагаме да го превърнете в ефектна част от интериора при това, с минимални усилия. Ето три варианта, които отразяват различен стил в обзавеждането – изберете своя.


Бар вкъщи. Защо не?

В този случай стандартният шкаф е превърнат в мини бар с модерна и подканяща визия, която ще спечели симпатиите на всичките Ви приятели.

Материалите, които ще Ви бъдат нужни са: бяла и червена боя, матирано стъкло, огледало и плоскости ПДЧ и дървени ленти с ширина от около 1,5 см.


Първо цялата повърхност на шкафа трябва да бъде боядисана в бяло. Преди това обаче трябва да бъдат премахнати всички остатъци от предишна боя, прах и други наслоявания, така че да се получи добра адхезия и резултатът да бъде отличен. Препоръчваме Ви да нанесете поне две ръце, като за финиш може да използвате безцветен лак, който ще придаде блясък.


Следва поставянето на матираните стъкла в обособените отвори, за да бъде постигнат естетически ефект с боядисаните в червено дървени ленти, се оформя рамка около тях. Забележете, че те се повтарят на още две места във външната част на шкафа – горе и долу. По този начин се оформя цялостна композиция.

Вътрешната част е разделена на отделни зони. Централо място заемат полиците, върху които се поставят бутилките и чашите. За да изпъкне, мястото е тонирано в червено, а за гръб е използвано огледало – то умножава броя на предметите, като при това създава олекотена визия.

 
Съвет: За да не изглежда “самотен” новия Ви импровизиран бар, добавете няколко червени щрихи към останалата част на обзавеждането, така че да кореспондират помежду си. Идеално решение са няколко червени възглавници или килим с червени акценти.


Изчистените линии внасят Източно звучене

Второто ни предложение е инспирирано от японската традиция в интериора, но с много по-смекчено излъчване. Противно на очакванията, в шкафа няма да откриете аксесоари за чаена церемония, а телевизор и място за списания и книги. Ако Ви допада тази идея, трябва да се снабдите с черна акрилна боя, огледало, дървени ленти с ширина от около 5 см. и четири квадратни крака.

След като сте боядисали шкафа идва ред на поставянето на огледалата. Това е практично решение, особено, когато става въпрос за стая с ограничени размери. Следващият етап е поставянето на дървените ленти напречно на огледалото, така че да бъдат успоредни една спрямо друга. На какво разстояние ще ги поставите, зависи основно от размерите на самата мебел.В
ътрешната част е съвсем стандартна и не би трябвало да Ви създаде трудности. Добре е телевизорът да бъде стабилно поставен на най-ниското ниво.


Съвет: За повече „Източно” излъчване във въпросното помещение, добавете няколко стръка бамбук, боядисайте масичката за кафе в същия цвят като шкафа и добавете няколко свещника под формата на пагоди, например.


Бъдете оптимисти

Бялото и синьото винаги са били добри партньори в интериора – заедно те внасят много свежест, настроение и емоционалност. В конкретния случай, въпреки романтичната си визия, шкафът крие в себе си целия домашен офис с всичките му периферни устройства.

 

Необходими ще Ви бъдат: боя в бяло и лазурно синьо, плетена ратанова материя, която ще замести стъклото, ПДЧ плоскост с вътрешните размери на шкафа и две шини-плъзгачи.


Цялото предизвикателство в случая е, да оформите подвижен плот за клавиатурата. За целта вземете вътрешните размери и изрежете ПДЧ плоскостта – не е задължително да го правите сами, във всеки по-голям хипермаркет вече извършват такава услуга. Монтирането на плъзгачите също е съвсем лесно и не изисква специфични способности.

За да предотвратите гледката на безкрайно количество кабели, които освен всичко ще пречат на вратичките да се затварят плътно, просто оформете няколко дупки в гърба на шкафа и извадете кабелите през тях.


Съвет:
Освен, че в останалата част на интериора е препоръчително присъствието на синьото – дребни акценти и детайли вършат работа, ние Ви съветваме да добавите няколко имитации на антични статуи, красива ваза с големи размери, както и няколко саксии с растения.ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Как да превърнем стария шкаф в акцент на интериора - 3.7 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: