Горещи пуншове

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Портокалов горещ пунш
Рецепта за двама. Приготвя се от следните продукти: 100 мл уиски, 60 мл портокалов сок, 40 мл портокалов сироп, 200 мл питейна вода.
В чайник се наливат водата и сиропът и се нагрява до завиране. Отстранява се от нагревателя и се прибавя портокаловият сок. Налива се в чаши за пунш, предварително затоплени. Долива се уискито и се сервира горещ.


Меден горещ пунш
Рецепта за двама. Приготвя се от следните продукти: 90 мл коняк, 40 мл лимонов сок, 2 лъжици мед, 200 мл питейна вода.
В чайник се налива водата. Прибавя се медът и се нагрява до завиране. Снема се от нагревателя и се прибавя лимоновият сок. Налива се в чаши за пунш, предварително затоплени, които се доливат с коняка, и се сервира горещ.


Ромов горещ пунш
Рецепта за двама. Необходими продукти: 100 мл ром, 40 мл лимонов сок, 40 мл захарен сироп, 200 мл питейна вода.
В чайник се налива водата. Прибавя се сиропът и се нагрява до завиране. Снема се от нагревателя и се прибавя лимоновият сок. Налива се в пуншови чаши, предварително затоплени. Долива се ромът и се сервира веднага.


Винен горещ пунш
Рецепта за трима. Необходими продукти: 250 мл червено вино, 60 мл ром или коняк, 2 лимона, 125 г захар и 250 мл питейна вода.
В чайник или тенджера се налива водата. Внася се захарта и се загрява до завиране. Ври бавно около 10 минути, като се отстранява пяната. Прибавя се жълтата част от кората на 1 лимон. Вари се още една минута и се снема от нагревателя. Изваждат се корите и се прибавя виното. Отново се загрява до завиране и се снема от нагревателя. Прибавят се ромът или конякът и лимоновият сок от двата лимона. Налива се в предварително затоплени чаши за пунш и се сервира горещ.


Новогодишен пунш

Рецепта за осем. Необходими продукти: 0,5 л червено вино, 200 мл коняк или ром, 3 портокала, 1 лимон, 2 зърна карамфил, 2 парченца кора от канела, 200 г захар, 750 мл вода или чай.
В тенджера се налива водата или чаят. Прибавя се захарта, настърганата кора от двата портокала и от половин лимон, канелата и карамфилът. Нагрява се до завиране и ври около 5 минути. Отстранява се от нагревателя, прецежда се в друг съд и се прибавя виното. Отново се нагрява до завиране. Преди да заври, се снема от нагревателя и се прибавят сокът от портокалите и лимона, ромът или конякът. Разбърква се и се налива в предварително затоплени пуншови чаши. Сервира се горещ.


"Производство на домашни ракии, ликьори и плодови вина" Д. Цаков
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: