Студени пуншове

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Студеният пунш се състои от високоалкохолна съставка или вино, модифицирана с ликьор или битер, лимонов сок, захарен сироп. Сервира се с голямо количество изстудена вода в чаша, гарнирана с едно парче лимонова кора. Ромов пунш
Рецепта за двама. Приготвя се със следните продукти: 60 мл ром, 20 мл лимонов сок, 1 лъжица захарен сироп или захар, 2 парчета лимонова кора, ситно счукан лед.
Шейкърът се напълва до половината със ситно счукан лед. Прибавят се лимоновият сок, ромът, чаша питейна вода и сиропът. Разбива се енергично и се налива в ниски цилиндрични чаши с вместимост 50 мл без столчета, гарнирани с по едно парче лимонова кора. Сервира се със сламка.

Искрящ леден пунш

Рецепта за двама. Необходими продукти: 20 мл лимонов сок, 20 мл портокалов сок, 20 мл лимонов сироп, 2 резенчета лимон, изстудено бяло шампанско или шампанизирано вино, ситно счукан лед.
В две широки чаши за шампанско се поставя по една лъжичка ситно счукан лед. Върху него се наливат лимоновият и портокаловият сок и се долива с изстуденото шампанско вино. Гарнира се с кръгло резенче лимон и се сервира със сламка и лъжичка или виличка.


Бял леден пунш
Рецепта за десет. Необходими продукти: 1 л бяло вино, 40 мл ликьор Мараскин, сок от 2 лимона, сок от 4 портокала,кора от 1 лимон и от 1 портокал, 500 г захар, 380 мл изстудена вода, 0,5 л газирана вода.
Водата и захарта се сваряват на сироп. Към него се при¬бавя тънко обелена кора от 1 лимон и от 1 портокал без бялото месо. След като сиропът изстине, се поставя в хладилник. Като се охлади, към него се прибавя сокът от лимона и портокала, ликьорът и виното. Готовата напитка се поставя отново в хладилника за около половин час. Преди сервира¬не се прибавя и изстудената газирана вода. Сервира се в ниски пуншови чаши със сламки. При тържествени случаи газираната вода може да се замени с изстудено шампанско.


Червен леден пунш
Рецепта за десет. Необходими продукти: 1 л червено вино, 40 мл ликьор Мараскин, сок от 2 лимона, сок от 4 портокала, кора от 1 лимон и от 1 портокал, 500 г захар, 380 мл изстудена питейна вода, 0,5 л студена газирана вода.
Водата и захарта се сваряват на сироп. Към него се при¬бавя тънко обелена кора без бялото месо от 1 лимон и от 1 портокал. След като сиропът изстине, се поставя в хладилник за половин час. Към студения сироп се прибавят сокът от лимоните и портокалите, ликьорът и виното. Напитката отново се охлажда в хладилник. Преди сервирането се до¬бавя и изстудената газирана вода. Сервира се в ниски пуншови чаши със сламки.
При тържествени случаи газираната вода може да бъде заменена с изстудено червено шампанско.


"Производство на домашни ракии, ликьори и плодови вина" Д. Цаков

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: