Щедростта се глобява с 4000 евро.

( Votes )
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

Коледа отмина. Тя е кулминацията на човешката щедрост. Да помогнеш с пари, с дела, с SMS, с мисъл или добро пожелание. Щедростта винаги е била възхвалявана и поощрявана ... ако ... Оказва се, че е така ако не вреди на нечии интереси или на безумни закони създадени с незнайна цел.Хлебар от Загреб е глобен с 4000 евро, затова че в един неделен следобед подарявал стоката си след затварянето на фурната, пише днес във вестник "Вечерни лист".

Според изданието хлебарят нарушил закон, който забранява подаряването на хляб извън работното време. Явно в работно време може, но защо да го подаряваш тогава като можеш да го продаваш?

В продължение на 12 години хлебарят е подарявал останалата непродадена стока за деня и ще продължи да го прави. Според него и народната мъдрост да се изхвърля хляб е грях и неуважение към насъщния.

"Не съм сторил нищо лошо. Подарявал съм хляб и ще продължа да го правя, ако ще и насред улицата", заявил хлебарят пред медиите.

Няма щедрост, когато се прави за показност – това е суета. Ако се дава, за да ни снимат в медиите или да трупаме точки - това е лична облага. Дори ако го правим за да е чиста съвестта ни това не е щедрост.

Ако този човек бе произвел определено количество хляб с цел раздаване на нуждаещите се това би било благотворителност. Когато обаче раздаваш това, което имаш в излишък или както е казано в Библията „ако имаш 2 ризи дай едната на ближния” те щрафосват със солена глоба. Твърде заплетено стана явно! И в крайна сметка докато умуваме как да направим добро без да нарушим правилата, които сами сме наложили може да е твърде късно за нуждаещите се.


Силва Коен

чудеса.нетПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Щедростта се глобява с 4000 евро. - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: