Да ви подслушват – може би има защо да ви пука

( Vote )
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

подслушване на gsm

Четох, четох за поправките в Закона за електронните съобщения, които уреждат подслушването на телефонната и електронната ни комуникация, съгласно европейската Директива 2006/24/ЕО и се замислих как това би могло да рефлектира върху мен – като обикновен гражданин, без никакви намерения да върши „тежки престъпления” или да се замесва в каквито и да било войнстващи групировки /ако не се броят организациите на майки, към които съм член и определено са войнстващи : )/.


Замислих се, че всеки един ползвател на Интернет, колкото и безобидни да са заниманията му може да бъде изнудван ако умишлено или не бъде събран материал за неговите „странства” в нета. Не казвам, че вършите нещо нередно, но Интернет по презумция си място на усамотение.

Нека разгледаме следния казус. Ако има електрони ченгета, които събират и класифицират информация за лицето Х, което е криминален обект те обезателно в ежедневната си работа ще попадат на други лица, които се ровят в определени сайтове, пишат, запознават се и т.н. Тези други лица може да сме ние. Кой тогава ще ми гарантира, че алчни лица докопали се до получената законово информация няма да се опитват да изнудват граждани? Кой ще ви гарантира, че няма да ви изнудват за да не покажат на жена ви интернет флирт по скайпа, който за вас е бил просто убиване на време? Кой ще ви гарантира, че няма да поискат пари, за да не предоставят на близките ви хард или гей порното, което сте гледали? Разпечатка на набор от регистрации в сайтове за запознанства също ще ви докара куп семейни неприятности и съм уверена, че ако бъдете притиснати подходящо, ще си платите, за да си спестите семейните драми.

Убедена съм, че и сега би имало желаещи, които само да им се дадеше възможността биха ви дебнали и старателно записвали всяко ваше щракване с мишката с цел един ден да ви поискат пари. След като могат да звънят на старци и да им докарват инфаркти с обяснения как детето им е убило с колата човек, не мисля че скрупулите им ще попречат да намерят вратичка и да откупят събраната от „електронните ченгета” информация ако ще си докарат с това облага. Фактът, че информацията ще се събира от някакъв си отдел на МВР никак не ми действа успокояващо. Живеем в една от най-корумпираните страни все пак.


подслушване интернет

Не съм специалист, но се чудя как дори и при „тежки престъпления” събраната в електронната мрежа информация може да бъде приета за доказателство при положение, че лесно може да бъде фалшифицирана и преправена? В момента дори и собственоръчно подписано писмо дадено за графологична експертиза не служи за 100% доказателство.

Така че има защо да ви пука! Все някъде там в интернет може да стои писмо, бележка или емонтикон целувка, който един ден да бъде използван срещу вас. Въпросът е как да отвърнем на удара...


Силва Коен

 чудеса.нет  ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Да ви подслушват – може би има защо да ви пука - 1.0 out of 5 based on 1 vote

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: