Приятелите са толкова важни, колкото и семейството? Как приятелствата остават за цял живот

( Votes )
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
altИма една стара поговорка, която гласи: "Приятел в нужда се познава", и понякога, когато отношенията са изградени на здрава основа, приятелите са също толкова важни за някои от нас, колкото и членовете на семейството.
 
 
Има няколко прости правила, които трябва да се имат предвид и които ни помагат да изградим солидни приятелства за цял живот.

Опитайте се да бъдете по-наясно с приятелствата си

Понякога сме толкова заети с това, което се случва в живота ни и със семейството ни, че забравяме, че имаме приятели. Затова трябва да сме наясно, че приятелите в живота ни няма да са там завинаги. Дори ако тези приятели днес са "само" съседи или съученици от гимназията или колежа, това не означава, че те ще бъдат наоколо и утре. Ето защо осъзнаването, че хората, с които прекарваме времето си, са наши приятели, е само първата стъпка в изграждането на силно приятелство.

Не подценявайте стойността на приятелствата

Не забравяйте, че приятелството е избор, а не задължение. Ако не цените приятелството с близките си, в крайна сметка тези приятели ще изчезнат от живота ви. В днешно време ние постоянно сме в движение. Ако пренебрегваме приятелите си, те ще се отдалечат от нас, докато един ден ще се запитаме какво се е случило с хората, които са били толкова важни за нас, а сега вече не са в живота ни.

altВижте как можете да помогнете на приятел в беда

Няма по-подходящ момент да бъдете добър приятел от този, когато някой, когото обичате, има проблеми или трудности. Не е необходимо да решавате проблема им, но можете да бъдете рамо, на което да се опрете, да бъдете човек, с когото могат да обядват, или да им помогнете, като вършите дребни домашни задължения или изпълнявате определени задачи вместо тях. Често приятелите, които преминават през трудни моменти, се въздържат да поискат помощ от страх да не бъдат разбрани погрешно. Ето защо насърчавайте приятелите си да ви търсят и да поискат помощ, когато имат нужда от нея.

Намерете начини да направите живота им по-добър

Прекарвайте време с приятелите си

Това звучи като безсмислена препоръка, но кога за последен път прекарахте известно време с най-добрите си приятели? Помислете за това да не подценявате приятелствата в живота си. Всъщност работните задачи и семейният живот отнемат по-голямата част от времето ни. Независимо какво се случва в ежедневието ви, винаги е възможно да отделите малко време, което да прекарате със скъпите си приятели. Отделете поне няколко часа или един ден в седмицата и прекарвайте време с най-добрите си приятели.

altОбщувайте редовно с приятелите си

Освен че не прекарваме достатъчно време с приятелите си, липсата на комуникация също може да се отрази на нашите приятелства. В епохата, в която технологиите ни позволяват да общуваме толкова лесно, да се свържеш с приятел в наши дни не изисква огромни усилия: винаги можеш да му изпратиш съобщение, да му напишеш SMS, да му изпратиш кратък имейл, да му се обадиш или да го посетиш. Просто трябва да искате и да бъдете проактивни, в смисъл че трябва да покажете, че искате да се свържете с тях, да ги поздравите и да разберете как се справят.

 


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: