Как човечеството се сдоби със срамни въшки?

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

от къде са срамните въшки

Прихванали сме срамните въшки от горилите съобщава списание "Дискавър". Но не по онзи начин, по който веднага си помислихте; ). Списанието в никакъв случай не твърди, че първите хора са се съвокуплявали с еволюционните си предшественици.

Смята се, че срамните или полови въшки по човека, известни на учените като Pthirus pubis, са еволюирали от Pthirus gorillae - вид със сходна структура, който поразява само горилите.Генетичен анализ, направен от Дейвид Рийд от университета на Флорида, показва, че родословието на въшките се е разклонило преди 3, 3 милиона години, докато човекът и горилата са поели по различни еволюционни пътеки преди 7 милиона години.

Това означава, че "ранните хора по някакъв начин са прихванали половите въшки от своите братовчеди, горилите, но не така, както предполага наименованието им", обяснява Рийд.


срамни въшки от горилите

Робин Вайс от Юнивърсити колидж в Лондон, който също е участвал в изследването, смята, че хората са прихванали срамните въшки, докато са ходели на лов за горили. Известно е, че паразитите от плячката лесно прескачат върху хищника. Някои учени смятат, че вирусът на СПИН е прескочил по същия начин от шимпанзето върху човека.


срамните въшки история

Фактът, че и горилите страдат от напастта на малките гадинки никак не е успокояващ. И все пак това доказателство някак хвърля сянка на съмнение за морала на предците ни /в кръга на шегата/.


Силва Коен

  ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Как човечеството се сдоби със срамни въшки? - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: