Знаете ли тези факти за водата?

( Votes )
Оценка на читателите: / 21
Слаба статияОтлична статия 

На този свят няма нищо по-меко и по-слабо от водата. Но да подчини твърдото и неподатливото, тя няма равна на себе си. Всеки знае, че слабото побеждава силното, че непреклонният отстъпва пред добродушието - всеки го знае и все пак никой не се съобразява с това.

Лао Дзъ


факти за водата


1. В природата съществуват около 1330 вида вода. Те се различават по произхода си
(дъждовна, дълбоко подпочвена, от пресен сняг или ледник и т.н.), по количеството и характера на разтворените в нея вещества.

2. Измерено в кубически сантиметри морската вода съдържа 1.5 грама белтък и не малко други хранителни вещества. Учените са изчислили, че Атлантическият океан по „хранителни свойства” се оценява приблизително на 20 хиляди урожая, събирани за една година на цялата суша.

3. Средната температура на повърхността на водата на световния океан е равна на 17,4 градуса, като в същото време средната температура на най-ниския слой на въздухът над световния океан е приблизително 14,4 градуса.

4. Заемайки ¾ от повърхността на земното кълбо, океанът служи като мощен и постоянен фактор за смекчаване на климата на Земята.

5. 46 % от всичката вода на Земята се намира в Тихия океан. А Атлантическия океан – 23,9%, в Индийския – 20,3%, а в Северния Ледовит – 3,7%

6. Около 70 % пт Земята е покрита с вода, но само 1% от нея е годна за пиене.

7. В най-дълбоката точка на световния океан (Марианската падина – 11034 м.) на хвърлена желязна топка ще и потрябва повече от час, за да достигне океанското дъно.

8. На планетата ни никога няма да има повече вода, отколкото има сега.

9. Ежедневно от повърхността на Земята се изпаряват 1,000,000,000,000 /трилион/ тона вода.

10. Водата е единствената субстанция, която няма аналог защото се среща в природата в три форми: твърда /лед/, течна и във вид на газ.

11. 3% от водата на Земята е прясна. По-голямата част от прясната вода на планетата се намира в замразено състояние в ледниците.

12. 66% от човешкото тяло се състои от вода.

13. Човешката кръв се състои от 83% вода.

14. Динята се състои от 93% вода.

15. Сухата кожа. Този проблем мъчи много хора, особено през зимните месеци. Наложено схващане е, че ако не се подсуши добре навлажнената кожа, тя ще се овлажни – това не е така, напротив така ще се задълбочи проблема. Поемането на допълнително течности също не е решение. Можете да си помогнете като обилно втривате в кожата си след къпане/миене мазен крем.

водата лекува

16. Водата лекува. Вместо да си капете скъпи капки за нос си направете инхалация. Горещата пара спомага да оздравеят носа, синусите, гърлото и бронхите.

17. Водата – главен източник на енергия. Водата генерира електрическа и магнитна енергия във всяка клетка – така дава сили да живеем.

18. Водата защива ДНК-то от повреждане и повишава ефективността на възстановителните му механизми – тя намалява количеството аномалии в ДНК-то.

19. Водата значително повишава ефективността на имунния механизъм на гръбначния мозък, където се формира имунната система /всички нейни механизми/, включително и ефективното противодействие на рака.

20. Водата повишава способността за усвояване на жизнено важни вещества, съдържащи се в храната.

21. Именно водата е тази, която извежда токсините през различни части на тялото.

22. Водата помага да се снижи риска от сърдечни пристъпи и инсулти.

факти за водата

23. Водата е и най-важният елемент от системата за охлаждане на организма и предпазване от прегряване – чрез потта.

24. Водата е необходима за ефективното производство на всичко невротрансмитери, включително и серотонина. Водата е необходима за производството на всички хормони, които мозъкът синтезира.

25. Водата повишава работоспособността, подобрява концентрацията на вниманието.

26. Водата – най-тонизиращата напитка и при това без странични ефекти.

27. Водата помага да се намалят стреса, тревогата и депресията.

28. Човешкият организъм не разполага със запаси от вода, способни да поддържат жизнените функции в условия на обезводняване. Ето защо сме длъжни на пием вода редовно и в продължение на целия ден.

29.Водата предизвиква блясък в очите и помага да се предотврати появата на глаукома.

30. Водата е най-доброто средство за намаляване на теглото. Когато ви се струва, че сте гладни предложете на тялото си чаша или две вода и разберете дали правилно разбирате сигналите му.

За правилното функциониране на организма и за избягването на множество заболявания трябва на ден да се приемат приблизително по 8 чаши вода. Именно толкова вода нашето тяло гъби ежедневно. Водата трябва да се пое бавно и на глътки и по чаша – две на прием, а не с литри наведнъж. Голямото количество вода погълнато за кратък период се явява стрес за организма.

Най-добре е да се пие вода 30 минути преди хранене, а след хранене поне 2 часа да не се приема.


Силва Коен

  ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Знаете ли тези факти за водата? - 4.3 out of 5 based on 21 votes
Коментари (3)
vqrno e
3 Понеделник, 21 Септември 2009г. 21:32ч.
Water
vqrno e, i za vidovete, i za pametta na vodata. gledaite filma "velikata taina na vodata", ima go v zamunda, i 6te vidite. dokazvat go profesori i doktori, ne go tvurdi sulio i pulio
Знаете ли тези факти за водата
2 Неделя, 20 Септември 2009г. 16:15ч.
mamata
Освен всички тези удивителни свойства ,водата притежава още едно- тя помни,реагира по различен начин на различна музика,на различни емоции...Трудно е да се повярва,но японски учени го доказаха и онагледиха с вълшебни илюстрации.
ха ха :)
1 Неделя, 20 Септември 2009г. 15:11ч.
Genoveva{loadposition do}

В природата съществуват около 1330 вида вода. Силва.. толкова не се бях смял скоро :)

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: