Изненадай крадците – обери ги пръв

( Votes )
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Всеки, който някога е бил обиран знае каква ярост и желание за отмъщение ни връхлитат след това. Предполагам, че дори и немощни бабички биха могли да нанесат тежки физически увреждания на окралия ги. Вярата, че полицията ще направи нещо различно от записване на откраднатото, изцапване на килима с мръсни обувки и снемане на собствените ни отпечатъци отдавна е изчезнала. Именно затова предполагам при голяма част от обирите въобще не се стига до позвъняване в полицията.

Желанието за лична вендета е толкова голямо и смъртоносно, че за откраднато старо DVD на човек му се вижда нормално да обезглави престъпника.

Психолозите никога не биха си позволили пряко да съветват за предприемането на каквито и да е действия по време и след обир – това може да ви коства живота, защото нямате и представа колко арогантни и агресивни са обирждиите които сте спипали в дома си. Но въпреки това е всеизвестно, че трябва да се мисли нестандартно и да се разчита предимно на елемента на изненадата.

Историята разиграла се в град Белвю, щата Вашингтон много ми допадна. Най-вероятно заради щастливия завършек. Съжалявам само, че е нямало камера да запечата лицата на изненаданите крадци.

Патрик Росарио, се намирал в мазето си, когато чул звук от входната врата на дома си.
Поглеждайки, той забелязал краката на един от грабителите и чул звук от носенето на един от телевизорите му.

В отговор той позвънил на номера за спешни случаи и напуснал дома си през задната врата. Най-вероятно първото му решение е било да изненада крадците на входната врата. След като заобиколил, той забелязал пред дома си паркиран фургон, който работел, а ключовете му си били на мястото. Прилагайки принципа "зъб за зъб, око за око", той се качил в колата и изминал няколко пресечки, преди да изчака идването на полицията.

Случаен свидетел на произшествието разказал, че излезлите от дома престъпници били крайно удивени от забелязаните липси. Те хвърлили на прага изнесените от дома вещи, включително лаптопа на Росарио и кутийката със скъпоценности на жена му, след което изчезнали в неизвестна посока.

Засега не са заловени.Силва Коен

 
 чудеса.нет  

 ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Изненадай крадците – обери ги пръв - 4.0 out of 5 based on 2 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: